În așteptarea germanilor, francezii pun monopol pe Formula E: echipa Renault e.dams câștigă al treilea titlu în competiția cu monoposturi electrice

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW, Mercedes-Benz și Porsche au anunțat că vor să pășească în Formula E. Dar până atunci, Renault e.dams pune monopol pe competiția cu monoposturi electrice și câștigă al treilea titlu.

Formula E reprezintă competiția cu cea mai impresionantă ascensiune din ultimii ani. Până în acest moment s-au desfășurat trei sezoane, dar la cum curg veștile din Germania, cu siguranță vom vedea o competiție care o să prindă din ce în ce mai bine.

După ce Audi a intrat deja cu o echipă în Formula E începând din sezonul tocmai încheiat, BMW, Mercedes-Benz și Porsche au anunțat la rândul lor că vor pătrunde în următorii ani în Formula E, iar acest lucru nu are cum să nu ofere și mai mult spectacol pentru publicul interesat.

Între timp, însă, germanilor nu le va fi tocmai ușor să-și impună ritmul în Formula E, acolo unde Renault îi așteaptă din postura de triplă campioană mondială la constructori. Trei sezoane și tot atâtea victorii pentru echipa Renault e.dams. Iar în acest an, titlul s-a decis în ultima etapă, cea desfășurată la Montreal.

Renault e.dams a pornit în acest sezon cu prima șansă, iar pilotul Sebastien Buemi trebuia să-și apere titlul obținut în sezonul trecut.

Francezii au bifat șase victorii din 12 curse, toate dintre acestea fiind puse pe seama lui Buemi. Elvețianul a avut un sezon bun, însă ultima etapă a fost cu ghinion, acesta pierzând titlul de campion în fața brazilianului Lucas di Grassi.

"Îmi felicit echipa, a meritat acest titlu. Monopostul a fost foarte performant tot anul. Din păcate, acest sezon nu se termină bine pentru mine, dar acesta este competiția. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să revenim mai puternici anul viitor", a declarat Buemi la finalul campionatului.

Sezonul 2017/2018 de Formula E va debuta pe 2 decembrie, cu Marele Premiu din Hong Kong. 

Rezultate Formula E - Sezonul 2016 - 2017

Cursa Oraș Câștigător Echipa
1 Hong Kong Sebastien Buemi Renault e.dams
2 Marrakesh Sebastien Buemi Renault e.dams
3 Buenos Aires Sebastien Buemi Renault e.dams
4 Mexico City Lucas di Grassi ABT Schaeffler Audi Sport
5 Monaco Sebastien Buemi Renault e.dams
6 Paris Sebastien Buemi Renault e.dams
7 Berlin Felix Rosenqvist Mahindra Racing Formula E Team
8 Sebastien Buemi Renault e.dams
9 New York City Sam Bird DS Virgin Racing
10 Sam Bird DS Virgin Racing
11 Montreal Lucas di Grassi ABT Schaeffler Audi Sport
12 Jean-Eric Vergne Techeetah

Comentarii (7)

  • Edikkk
    ha ha ha,.... . . Nemtii nu vor sa moara dieselul si nici noxele, nici macar la ei acasa !!

    Se bate Merkel cu judecatorii landurilor sa nu interzica diesel ca vaaaaaiiii moare economia de autoturisme germaaanneeee !

    CEVA SCUZE pentru FURTUL pe fata cu noxele ????
    NEAHHH

    Si??? Economia auto germana sta doar in motoare termice ???
    VAI DE CAPUL LOR !

    in ce secol traiesc ei ....

    inapoiatii.... prosti cine le cumpara masinile..
    11 16
  • Cine inca mai crede ca Scandalul Dieselgate e real si ca nu e conspiratie ca mulgte altele, pentru a putea motiva lumea sa-si impuna "Cineva" dorintele se inseala.
    Asta se vede din fervoarea cu care toti s-au trezit acum sa interzica care mai de care dieselurile, ba chiar benzinarele.
    Cum au murit oameni in conditii suspecte dar prezentate ca fiind ceva firesc, pentru a incepe razbioaie, pentru a inlatura guverne. Bombardamente ale japonezilor, pentru ca SUA sa aiba pretext sa inceapa razboi samd.
    2 1
  • Măi nene Edikk ești foarte bine informat, dar ar trebui să știi că o Germanie puternică este în avantajul multor țări din Europa, știai că principala țară de export a României este Germania? Știi care este nivelul investițiilor făcute de germani la noi, doar în domeniul auto? Germania, alături de Franța, sunt cele mai importante economii ale Europei, apoi celelalte, dacă lor le merge bine, se cunoaște și la noi.

    Tine-o tot așa și o să mă conving că ești madalescu, ceea ce este foarte mișto.
    8 2
  • Edikkk
    dle Dan Grc, eu am vorbit civilizat, dar vad ca dvs incepeti cu "mai nene"

    Vorbesti prostii ca Germania puternica este in avantajul multor tari europene !!

    NU este bine sa fie puternica. Pentru ca de aceea o sa ajungem ca multi romani sa spele la fnd pensionarii germani.

    Ceea ce nu este normal.

    I-ati ce masina germana vrei, ppai undeva, unde vrei si de iubareti de natii care nu dau nici o ceapa degerata pe ceilalti sunt satul.
    4 8
  • @ioi

    toti constructorii au depasit norma de noxe, dar au picat taman pe terenul americanului, nașpa!
    0 1
  • Pentru diversitate, nu este nevoie ca romanii sa spele la fund pensionarii germani, poate sa faca asta si cu alte natii, dar toata lumea stie tarile prin care romanii au facut si mai fac asta, ele sunt Italia si Spania.

    Eu ti-am spus ca principalele exporturi ale Romaniei sunt in Germania, tu continuu sa pui aceeasi placa cu " nu e bine ca Germania sa fie puternica". Pentru cine nu este bine, pentru tine? Sa fii sanatos.
    7 1
  • @Edikk

    daca nemtii n-ar avea o economie puternica, romanii ar sterge gratis la coor bosorogii ariani. Ce ai mai pune tu pe masa, atunci?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru