Panasonic investeşte 30 de milioane de dolari în Tesla pentru a crea un SUV electric

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Proiectul Model X al celor de la Tesla Motors va beneficia de o investiţie în valoare de 30 de milioane de dolari din partea celor de la Panasonic.

Oficialii Tesla au anunţat că vor introduce un SUV electric în gamă: Model X. Deşi nu este primul SUV electric pus la vânzare în lume – premiera aparţinându-le celor de la Toyota cu RAV4 EV, modelul va fi primul care va fi produs în serie şi vândut fără alte obligaţii contractuale sau alte restricţii. Cei de la Panasonic au decis să investească 30 de milioane de dolari în Tesla Motors pentru realizarea projectului Model X. Investiţia se va concentra pe dezvoltarea acumulatorilor electric pentru modelul respectiv şi pentru viitoarele creaţii Tesla Motors.

Cei de la Tesla Motors au deja un parteneriat cu Toyota, deci vor primi ajutor din două părţi pentru realizarea SUV-ului electric. În urmă cu ceva vreme, Tesla Motors avea un parteneriat cu Daimler, care le oferea tehnologie specială în schimbul trenurilor de propulsie utilizate de versiunile electrice ale lui Smart fortwo. Acum, Daimler are un parteneriat cu concernul Renault-Nissan, alături de care ar putea să creeze vehicule electrice în viitor.

Pentru moment, concernul se limitează la modelele de clasă mini şi la motorizări pentru modelele mai mari.

Toyota va prezenta conceptul unui RAV4 electric la Salonul Auto de la Los Angeles. Conceptul care va fi prezentat pe 17 noiembrie nu are o legătură atât de strânsă cu tehnologia Tesla şi nu reprezintă deloc modelul X de la Tesla. În altă ordine de idei, investiţia celor de la Panasonic i-ar ajuta pe cei de la Tesla să-şi rezolve problemele financiare, apărute în urma unor zvonuri care vizau modelul S şi modul în care Elon Musk a cheltuit banii respectivi.

Via | Turbo.fr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru