Papamobil Mercedes: 4x4, V8, 300 CP

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.12.2007
Papa Benedict al XVI-lea a aparut la Vatican intr-un nou vehicul personalizat, care poarta marca Mercedes.

Papa Benedict al XVI-lea a aparut ieri in mijlocul a 40.000 de credinciosi aflati in Piata San Pietro din Vatican intr-un Mercedes G-Klasse modificat.

Este vorba de un nou papamobil, dezvoltat timp de doi ani de Mercedes si expertii Vaticanului. Noul vehicul oficial al celui care conduce Biserica Catolica este construit pe baza modelului G 500.

Papamobilul este prevazut cu un parbriz rabatabil, bare de sustinere si trepte de urcare in partea de spate a masinii, pentru ca Papa sa poata intra usor in vehicul.

Fiind un vehicul modificat pe baza modelului G 500, papamobilul dispune de tractiune 4x4 si de un motor V8 de 5.0 litri si 300 CP

Mercedes a livrat Papamobilul in culoarea alba, acesta fiind o caracteristica a automobilelor destinate papilor. Prin acest nou Papamobil, Mercedes se intoarce la statutul de marca auto de casa a Vaticanului. Primul papa care a folosit Mercedes a fost Pius al XI-lea, in 1930.

Comentarii (11)

  • Alx CT
    hahaha
    Imi cumpar si eu o bucata da nu sa fac cu mana la public din ea,SA FAC CU DEGETUL DUSMANILOR :)))
    vA sAlUt
    0 0
  • poluare...
    altul pe care il doare in K.. de poluare si viitorul omenirii
    0 0
  • pai...
    doar nu voii sa isi ia o masinutza electrica =))
    macar e papa...macar de ar fi singurul cu v8..ma uit in romania ca au o gramada de prosti v8 uri...
    0 0
  • Securitate
    Nu prea vad ce sistem de protectie are masina la asalt armat, sau orice alt fef de asalt direct.
    0 0
  • melman
    interesant
    Are un Mercedes cu motor v8 ca sa merga cu el la pas, foarte interesant.Ptr asta exista motoarele mai mici, si nu inteleg de ce Mercedes cand italieni au si ei marca lor de lux, Lancia.
    Toate bune!
    0 0
  • pai oricum mie nu-mi place Loganul asa ca ...
    0 0
  • Pardaillan
    Normal !!!
    A ales Mercedes si pentru faptul ca este neamt. Nu ti se pare normal ? Adica cum, sa aleaga Lancia? Nu vad sensul. Italia e Italia, Vatican e Vatican. In alta ordine de idei de ce V8? Uite d'aia! Trebuia un A classe ? Este nevoie de ceva impunator si ceva pe care se poate baza in caz de nevoie. S'auzim de bine
    0 0
  • in ultimi ani toate papa mobilele au fost mercedes ,am auzit ca acum cativa ani si bmw ar fi vrut sa faca un astfel de automobil /dar treaba a cazut nu mai retin motivele.Bun si atunci de ce trebuie la o m,asina de pompe funebre motor V8 ..........poluari inutile
    0 0
  • Lolkimrnte
    Lancia sux!
    Lancia sux!
    0 0
  • misto
    cat costa unul?>:
    0 0
  • Dragos
    Papa-mobilul
    Tare sunt curios cum il va proteja acest automobil pe Papa de un atac. Din imagine reiese ca aceasta masina nu are rolul decat de deplasare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru