Paradox pe tărâmul petrolului: 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi deschise în Dubai până la sfârșitul anului

de Sebastian Toma
Luni, 10.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dubai, orașul cu cea mai mare populație din Emiratele Arabe Unite, va avea 100 de puncte de încărcărcare a mașinilor electrice până la finalul anului.

Dubai, orașul cu cea mai mare populație din Emiratele Arabe Unite și capitala emiratului omonim, a demarat o veritabilă campanie ecologică. La inițiativa departamentului de electricitate și apă din Dubai, numit Dubai Energy and Water Authority, vor fi instalate 100 de stații de încărcare de mașini electrice până la sfârșitul anului. Până acum au fost montate deja 16 puncte de încărcare de mașini electrice în Dubai, iar cele 84 care vor urma până la finalul anului vor aduce orașul cunoscut pentru supercar-urile care circulă prin el la un nivel occidental în ceea ce privește rețeaua de puncte de încărcare a mașinilor electrice.

Prima săptămână cu Renault Zoe: 427 de kilometri care ne-au costat 21 de lei

La fel ca peste tot în lume, scopul instalării de puncte de încărcare pentru mașini electric este reducerea amprentei de carbon a transporturilor în orașul respectiv și de oferirea de alternative ecologice la combustibilii fosili. În mod paradoxal, tocmai popularitatea acestor combustibili și abundența lor în zona respectivă a dus la crearea și succesul Dubai-ului. Arabii nu vor să stea cu mâinile în sân în fața ofensivei mașinilor electrice, așa că inițiativa DEWA țintește dezvoltarea sustenabilă în zona respectivă.

Urmareste Automarket
Cele 100 de stații de încărcare a mașinilor electrice care vor fi construite în Dubai până la finalul anului vor fi de trei tipuri și vor fi aliniate celor mai recente tehnologii utilizate la nivel internațional. Acestea vor fi amplasate strategic, în puncte majore de dezvoltare, lângă clădiri guvernamentale, în parcările mall-urilor, în diferite parcări și locuri populare, pe marginea drumurilor importante, la aeroport și în zone precum Jumeirah Beach Residences, un complex în formă de palmier construit pe o insulă artificială.

Via Greenpowertrain | Sursă foto  

Comentarii (3)

  • aleics
    o ard eco , petrolul este ptr prostime
    11 1
  • Un bun exemplu pentru scepticii electricelor.
    2 6
  • AndreiRN
    Profitabil cand curentul costa de 20 de ori mai ieftin decat benzina.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru