Parcul auto mondial de vehicule "verzi" a depășit două milioane de exemplare: chinezii conduc clasamentul

de Cornel Șocariciu
Duminica, 11.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste două milioane de mașini electrice și hibride plug-in sunt în acest moment în lume. Cele mai multe, peste un milion, se află în China și SUA.

Agenția Internațională pentru Energie a publicat un raport cu privire la numărul vehiculelor "verzi" (electrice și hibride plug-in) aflate în circulație la nivel global. Conform documentului, în 2016, numărul acestor tipuri de vehicule a trecut de două milioane.

În prezent, în China sunt 640.000 de mașini de acest fel, în timp ce pe teritoriul SUA circulă 560.000 de exemplare. În ceea ce privește vânzările înregistrate în 2016, tot China se află pe prima poziție cu peste 330.000 de unități. SUA a încheiat anul pe locul doi al podiumului cu aproximativ 160.000 de mașini electrice și hibride plug-in cumpărate. În plus, raportul arată că din totalul mașinilor de acest fel vândute la nivel mondial, 95% ajung doar în zece state.

China, SUA, Japonia, Canada, Norvegia, Mare Britanie, Franța, Germania, Olanda și Suedia sunt cele mai mari state consumatoare de vehicule "verzi". Estimările specialiștilor spun că în 2020 vor exista în circulație între 9 milioane și 20 de milioane de astfel de mașini.

Pentru 2025, estimările spun că această valoare va crește la 40 - 70 de milioane de vehicule.

Via | IEA | Wiki

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru