PARIS 2012 LIVE: Conceptele futuriste l-au încolţit pe RCZ facelift în standul Peugeot

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.09.2012
Francezii de la Peugeot au adus la Paris conceptele 2008, RCZ-R, Onyx şi Onyx Scooter, care au înconjurat noul RCZ facelift.

Peugeot RCZ a primit un facelift la Salonul Auto de la Paris. Acesta apare la trei ani de la lansare şi vine cu un design evoluat, însă care-şi pierde parcă din agresivitate. Sub capotă, motoarele rămân aceleaşi: fie alegeţi un motor pe benzină de 1.6 litri turbo care vine în variantele 156 sau 200 CP, fie mergeţi pe un diesel de 2.0 litri, 163 de cai şi 340 Nm.

La sfârşitul anului viitor, când Peugeot va lansa versiunea RCZ-R, cu 260 de cai putere storşi din acelaşi 1.6 THP turbo. Puterea va fi livrată spre roţile faţă, iar stabilitatea maşinii va fi asigurată de un diferenţial Torsen cu alunecare limitată.

Numele Onyx reprezintă două concepte diferite - un supercar futurist şi un scuter cu trei roţi. Supercarul este denumit simplu Onyx, pe când scuterul este Onyx Scooter Concept. Supercarul are un V8 de 3.7 litri şi 600 CP sub capotă, care obţine un consum de numai 4.0 litri la sută graţie unui sistem de propulsie hibrid. Scuterul Onyx este şi el hibrid, dar consumul său este de 2.0 litri la sută, pe când autonomia totală este de 500 kilometri.

2008 Concept preia liniile lui 208, acestea evoluând însă înspre un look ceva mai masiv. Designul prototipului este semnat de o echipă multinaţională de designeri din Paris, Shanghai şi Sao Paolo care au avut sarcina de a dezvolta o maşină care aă atragă publicul potenţial indiferent de continent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru