“Pariul” Audi pentru următorii 5 ani: investiții de 14 miliarde de euro în mașini autonome și mobilitate electrică

de Paul Cosma
Marti, 04.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că vrea să investească până la 14 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în mobilitate electrică, digitalizare și mașini autonome. Investițiile totale se ridică la 40 de miliarde de euro până în 2023.

Grupul Volkswagen pare să fi dat peste un munte de bani dacă urmărim declarațiile oficiale cu privire la investițiile pregătite de germani în următoarea perioadă.

În urmă cu circa 3 săptămâni, grupul Volkswagen anunța că va cheltui aproximativ 44 de miliarde de euro, până în 2023, pentru dezvoltarea mașinilor sale electrice. Suma vehiculată atunci este cu 10 miliarde mai mare față de bugetul anunțat inițial în 2017.

Brandul Audi a anunțat marți că are un plan prin care vrea să investească 14 miliarde de euro în mobilitate electrică, digitalizare și mașini autonome. La fel ca în cazul grupului VW, investițiile totale Audi pentru următorii 5 ani se ridică la aproximativ 40 de miliarde de euro.

“Avem o abordare foarte sistematică a mobilității electrice și vom fi mult mai concentrați pe viitor. Lucrăm în permanență la prioritizarea resurselor pentru produse orientate către viitor și servicii care să fie atractive și relevante pentru piață,” a declarat Bram Schot, șeful interimar de la Audi.

Grupul Volkswagen susține că va construi până la 15 milioane de “electrice” în următorii ani pe platforma MEB.

Mai mult, VW a anunțat oficial și convertirea fabricilor din Zwickau, Emden și Hanovra pentru producția de vehicule electrice.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • dar baietii de la Audi au reusit, totusi, sa castige pariul numit "motorina din CO2"?

    ca se lasa asa o liniste de asta de inmormantare peste Diesel, pfff...creepy de'a dreptul!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru