Parteneriat pentru viitor: Honda și Hitachi vor produce motoare pentru mașinile electrice

de Cornel Șocariciu
Marti, 04.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda investește în viitor și semnează un parteneriat cu Hitachi. Acesta are ca scop dezvoltarea unor motoare pentru mașinile electrice.

Investițiile în dezvoltarea sistemelor de propulsie alternativă încep să crească semnificativ de la an la an. Multe firme mari sunt atrase de acest lucru și vor să se implice activ. Cel mai recent parteneriat a fost semnat în Japonia. Protagoniștii sunt Honda și Hitachi.

Cele două companii au dat naștere unei firme care se va ocupa de dezvoltarea, producția și comercializarea motoarelor electrice dedicate autoturismelor. Hitachi Automotive Motor Systems Limited este numele complet, iar fiecare dintre cele două companii amintite anterior au investit câte 5 miliarde de yeni, echivalentul a 39 de milioane de euro.

Hitachi deține 51% din acțiuni, în timp ce Honda controlează restul de 49%. După cum probabil știți, Honda nu este la primul parteneriat "verde" semnat în acest an. Japonezii au dat mâna cu General Motors și au lansat o companie care se ocupă de dezvoltarea unui nou tip de sistem de propulsie pe bază de pile de combustie. Debutul acestui sistem este programat pentru 2020.

Comentarii (1)

  • scamel
    noutatea este veche. articolului de anul trecut a iscat comentarii pe tema ca hitachi e implicat sau nu in auto.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru