Feedback

Pas în viitor: Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video

Publicat Marti, 26.09.2017
de Petre Barac, Foto: Ficosa
Comenteaza 4
Pas în viitor: Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video - Poza 1
Panasonic va începe producția pe scară largă a oglinzilor retrovizoare cu camere video, în parteneriat cu spaniolii de la Ficosa.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oglinzile laterale și cele retrovizoare vor fi în curând de domeniul trecutului. Furnizorii auto vor să le schimbe cu o tehnologie bazată pe camere video. Sistemul va fi mult mai eficient pentru că elimină unghiul mort și oferă o vizibilitate mai bună.

Panasonic și-a anunțat planurile în acest sens, urmând să producă pe scară largă oglinzi retrovizoare cu camere video, în colaborare cu Ficosa.

Viitoarele oglinzi retrovizoare electronice vor folosi sistemul de oglinzi de la Ficosa și camerele video de la Panasonic. Astfel, oglinzile electronice vor avea o vizibilitate mai mare decât cele convenționale și nu vor fi obstrucționate de scaunele pasagerilor.

Ficosa International este un furnizor din Barcelona specializat în producția de oglinzi auto electronice și alte sisteme de siguranță. În 2015, Panasonic a cumpărat 49% din acțiunile companiei spaniole, pentru ca anul acesta să devină acționarul majoritar.

Via JustAuto


Comentarii (4)

 • Apropo de ceea ce zicea un stimat coleg (Andrei) despre tendinte, interese si poluare.
  E adevarat ca arata hi-tech aceasta oglinda, dar nu consuma curent? Deci poluare. Nu e produsa cu tehnologii care consuma curent, deci poluare?
  In plus se poate strica si afecteaza siguranta circulatiei. In schimb oglinda clasica va tine 100 de ani. Masina va fi de mult timp casata, dar oglinda va fi tot ok
  7 1
 • Solutia este sa oprim poluarea nu prin oprirea dezvoltarii tehnologice.
  Curentul se poate obtine si din surse mai putin poluante. Produsele se pot fabrica din materiale mai putin poluante, chiar si procesul de fabricare poate fi ok daca nu se incalca normele impuse, care-s din ce in ce mai drastice.
  De ce nu se produc in continuare Dacia 1100. Putem spune ca are exact acelasi scop ca un automobil modern: "Sa mute persoane sau bunuri din punctul A in punctul B".
  1 3
 • bla bla
  @ioi da ce ma oglinda clasica nu trebuie si aia produsa.Sau crezi ca aia creste in copaci gata reflectorizanta?
  0 1
 • @bla bla
  Pai si aia trebuie produsa, dar necesita mai putine procese tehnologice, nu consuma din curentul alocat masinii si in plus NU SE STRICA.
  Deci siguranta circulatiei e crescuta si nici nu te costa bani si timp sa umbli sa repari/schimbi oglinda.
  Daca ar trebui culeasa din copaci, asta ar insemna ca ar fi deasemenea NE_ECOLOGICA ;-)
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru