Salonul Auto de la Geneva 2016

Pe repede-înainte: în 2017 vom avea o nouă generație Civic, la doar 16 luni de la ultimul facelift al modelului actual

Publicat Miercuri, 10.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 17
Pe repede-înainte: în 2017 vom avea o nouă generație Civic, la doar 16 luni de la ultimul facelift al modelului actual - Poza 1
Conceptul din imaginea alăturată, denumit Civic Hatchback Prototype, va fi prezentat peste trei săptămâni la Salonul de la Geneva cu scopul de a introduce viitoarea generație Civic, programată pentru primăvara lui 2017.

Actuala generație Civic a trecut deja prin două facelift-uri estetice, ultimul operat în cursul toamnei trecute. Și totuși, actualul Civic nu va rezista foarte mult pe piața europeană, unde Honda pregătește deja o generație nouă a compactei sale. Nu e doar un zvon, ci o informație oficială subliniată astăzi de apariția primului teaser foto al conceptului pe care se va baza noul Civic.

Noul Civic Hatchback Prototype, așa cum este numit oficial de Honda, va fi prezentat oficial în mai puțin de o lună, la Salonul Auto de la Geneva. Este foarte probabil ca, în stilul clasic Honda, noul concept să nu fie altceva decât o versiune de pre-serie a modelului de serie, ceea ce înseamnă că vom vedea la standul japonezilor o mașină foarte apropiată estetic de cea pe care o vom vedea în showroom-uri fix peste un an. Iar asta nu e deloc o veste rea, pentru că noul concept, prezentat deocamdată dintr-un unghi care dezvăluie partea posterioară, pare un urmaș cu adevărat reușit al actualului model. 

Informațiile venite dinspre Honda nu sunt foarte bogate, însă aflăm că producția noului Civic va fi găzduită de situl de producție pe care japonezii îl dețin în Marea Britanie, modelul urmând să fie exportat în forma europeană chiar și în Statele Unite. 

Pe lângă conceptul care anunță noul Civic, Honda va expune la standul propriu de la Geneva versiunea europeană a modelului pe pile de hidrogen Clarity, care funcționează cu electricitate produsă printr-o reacție chimică între Hidrogenul din rezervor și Oxigen, noul NSX, dar și o versiune ultra-personalizată a lui Jazz care va fi expusă sub forma unui concept care demonstrează capabilitățile polivalente ale modelului de clasă mică Honda când vine vorba de individualizare.


Comentarii (17)

  • Practic Honda recunoaste esecul generatiei actuale...
    12 24
  • @dodo

    practic gandesti strict in limitele pietei europene deoarece concluzia articolului ar fi ca Honda vor oferi un model global
    20 6
  • Pai la ce "hidosenie" a iesit ...cred si eu!
    Sper ca motorizarile sa fie aceleasi, chiar nu sunt probleme.
    14 14
  • someone
    model nou global, noua generatie de motoare vtec cu turbo, si aceeasi calitate si fiabilitate care au caracterizat modelul de-a lungul generatiilor
    21 5
  • Spatele se aseamana foarte mult cu varianta sedan din SUA - noul model 2016 -.

    Civic-ul ramane un all-time great, atat ca vanzari cat si dpdv calitativ, raportat la categoria de pret din care face parte.
    19 5
  • Floricelu
    Practic este o stire trasa de par.
    Honda Civic deja se vinde in America, in 2017 va fi lansat in Europa.
    Si nu cred ca este un esec actuala generatie de Civic, doar ca au gandit un nou model, global.
    Si credeti-ma ( sau cautati pe net), Civic 2017 are cate putin din actalul Civic 5D si Sedan, la exterior. La interior este regandit si arata exceptional.
    18 5
  • Sa speram ca-si va pastra dieselul 1.6 pt Europa.
    8 3
  • Si-n domeniul esteticii auto gusturile ramin discutabile, personale, subiective etc.
    Ma risc :-) asadar sa spun ca mie imi place prototipul asta (al versiunii destinate Europei, sa nu uitam) - cel putin vazut din spate, evident.
    Ar fi fost si pacat ca Honda s-o rupa abrupt cu stilul futurist al modelelor anterioare Civic (hatchback, n.b., ca sedanurile au fost mai "cuminti".)

    Sint curios doar daca japonezii vor ramine in continuare fideli motoarelor "atmosferice" sau vor ceda modei turbo-downsizing-ului.
    11 2
  • Maxx94
    http://www.autoexpress.co.uk/92473/new-honda-civic-teaser-spy-shots-and-exclusive-images-pictures#1 uitati-va la poze spion..:)
    4 2
  • someone
    @ maxx...vai cat de bine arata!!!!! atat hatch-ul cat si coupe-ul...evident, daca vor ramane apropiate celor 2 estimari estetice
    7 2
  • @Kirotractor Vor folosi noul 1.5 130 cp aspirat ca motor de baza si mai mult ca sigur ca si diesel-ul 1.6 120 cp care e deja prezent pe Civic-ul actual. Din 2016 Honda va inlocui vechiul 1.8 140 cp cu un 1.5 turbo pe benzina care va avea probabil intre 150-170 cp. (sunt articole pe net deja)

    Personal mi-a placut ca Honda nu s-a complicat la Civic cu motoare gen 80-110 cp pana acum. E totusi compacta cu valente sportive.
    8 1
  • @dodo - practic, da.
    3 0
  • au sanse sa faca praf imaginea civic cu o alta hidosenie...pacat prima generatie era chiar reusita.
    6 7
  • @vianu: pentru informatia ta, si actuala generatie a fost gandita ca un model global; ca lucrurile au stat altfel in practica fata de calculul hartiei
    este o alta poveste.
    2 2
  • @dodo...pentru informatia ta Civicul se prezinta foarte bine in SUA ceea nu inseamna in nici un caz ca generatia "actuala" este un esec.

    o zi buna
    5 0
  • Andrei
    Singura problema reala la civicul European este ca pe diesel nu au cutie automata iar pe benzina au o cutie veche de vreo 10-15 ani :(. Poate in anul de gratie 2017 vor veni si cu cateva lucruri in plus nu doar cu o noua caroserie....
    2 2
  • @Andrei Nu prea e o problema pentru ca in Europa majoritatea automobilelor cumparate au manuale...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru