Pe ultima sută de metri: Digi Sport și Telekom Sport vor transmite Formula 1 în România până în 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Digi Sport și Telekom Sport au cumpărat drepturile TV pentru sezoanele 2018 și 2019 ale Formulei 1, cu numai câteva ore înainte de prima sesiune de calificări a sezonului.

Fanii Formulei 1 din România au parte de o surpriză cu numai câteva ore înainte de sesiunea de calificări de la Melbourne care va deschide noul sezon competițional.

Digi Sport și Telekom Sport au anunțat oficial achiziționarea drepturilor TV pentru Formula 1 pe teritoriul României pentru sezoanele 2018 și 2019, cele două televiziuni continuând astfel parteneriatul inițiat începând din 2016.

Digi Sport menționează că va transmite în direct toate sesiunile de antrenamente, calificările și cursele următoarelor două sezoane, în timp ce Telekom Sport se limitează să afirme același lucru doar în cazul calificărilor și curselor.

Florin Ion, unul dintre cei doi comentatori ai postului Digi Sport, a admis că drepturile TV au fost obținute cu mare greutate.

"Chinuit, dar până la urmă s-a întâmplat. Digi Sport va continua să transmită Campionatul Mondial de Formula 1. Au fost nenumărate întrebări, în această iarnă, în legătură cu subiectul.

Ei bine, până la urmă răspunsul este unul pozitiv. Florin Ion și Antal Putinica vor comenta și în noul sezon. Calificări, ora 08.00, în direct pe Digi Sport 1 HD. Vă aștept", este mesajul acestuia pe pagina emisiunii Grila de start.

La rândul său, Vlad Enăchescu, directorul general Telekom Sport, susține că decizia de a cumpăra și în acest sezon drepturile are la baza audientele înregistrate.

"Formula 1 rămâne un element de bază în oferta premium a Telekom Sport. Pedigree-ul Formulei 1 şi felul în care ea a fost primită de telespectatori în cei patru ani de difuzare pe canalele noastre sunt principalele motive pentru alegerea noastră. Ne bucurăm că putem oferi continuitate fanilor acestui fenomen”, spune Enăchescu.

Singura incertitudine planează asupra drepturilor pentru internet. În ultimii doi ani, Digi Sport și Telekom Sport au transmis Formula 1 inclusiv pe propriile platforme de streaming pe internet, însă din acest an Liberty Media va lansa un serviciu global de transmisiune pe internet despre care se știe că va fi disponibil contra-cost și în România.

Înainte de acest anunț, fanii Formulei 1 se consolaseră deja cu ideea că vor urmări cursele pe postul german de televiziune RTL

Via Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (27)

  • o veste buna,e putin zis!
    18 16
  • Cum era si firesc. Ar fi fost o rusine sa nu avem nimic motorsport pe posturile romanesti.
    Chiar daca pentru locul 1 poate deveni plictisitor faptul ca avem McLaren cu o liga mai sus, Hass tot acolo, poate ca incurca itele celor de la Mercedes , Ferrari si RB tocmai sa avem si noi spectacol.
    Ma deprima gandul ca voi auzi de foarte multe ori "management". Cele 3 motoare pe sezon isi vor spune cuvantul.
    4 11
  • SUPER !!!!!
    10 12
  • vițel
    poate sa se faca de cacao si pe romaneste.
    m-am linistit.
    2 19
  • Foarte bine! Ma bucur!
    Ar fi fost o dezamagire daca niciun post din Romania nu-l transmitea, avand in vedere ca audienta din Romania in sezonul trecut a fost in top 20 de tari.
    10 14
  • Nu uitați că-n seara dinspre sâmbătă spre duminică se dă ceasul înainte! Ar fi fost culmea să dați să urmăriți cursa și când colo să fi început, să o găsiți pe la jumătatea ei.:)
    16 14
  • Ole! Sa ma vada lumea la lucru.
    3 14
  • Andrei
    Cand dfuzeaza acelasi meci Telekom Sport nu prinde Top10 audiente , in timp ce Digi Sport e pe locul 3-4 .

    Ce audienta poate avea Formula1 la Telekom ? Bani aruncati pe fereastra .
    2 18
  • Deci dacă sezonul asta va conține suspansul pe care ni l-au oferit Telekom si Digi , va fi ceva de vis. Bine că au cumpărat drepturile de televizare ! Acum , vom vedea ce va fi...
    3 8
  • am de 11 ani telefonie,televiziune si internet de la telekom! calitate asemanatoare de la alt concurent , mi e greu sa cred ca exista!
    6 15
  • bine ca le au cumparat:)))))))))))))))))))F1 is back:)))))))))
    8 11
  • @Andrei
    Si cand Telekom difuzeaza meciurile din Champions League, ce audienta mai are Digi, ia spune-mi??
    5 10
  • mercedes cheaters
    sa vada lumea mai bine cum triseaza mercedes,ham si bot
    6 15
  • N-as spune ca sunt dezamagit ca cei de la Digi & Telecom au cumparat drepturile, dar o sa fie degeaba, daca n-au invatat nimic din cum sa transmita si sa comenteze aceste curse. Daca o sa vorbeasca tot timpul despre orice si nimic despre cursa este tot degeaba, daca nu vor incepe cu 5 minute mai devreme transmisia este tot degeaba, oricum profesionalismul nu prea exista in Romania.
    7 12
  • Desi e incantator sa vedem F1 la posturile romanesti, e deja jenanta atitudinea managementurilor RDS/Telekom si a moderatorilor paginii Grila de Start. Dupa ce in urma cu 2-3 zile spuneau ca NU se va vedea pe niciun post romanesc, ci doar pe RTL acum pozeaza in victime precum au suportat mizerii. Nu s-ar fi suportat mizerii daca nu dadeau un comunicat cu mult timp in urma precum viitorul emisiilor live este incert. Si cu siguranta nu ar fi suportat mizerii daca nu spuneau in urma cu 2-3 zile ca nu se va difuza pe Digisport.

    Un management deficitar de ambele parti: RDS / TELEKOM.
    Nu asa se procedeaza cand vrei sa difuzezi un sport. Iti faci temele din timp.
    8 12
  • Q2 ...se vede ca Mercedes nu a fortat prea tare, rup competitia in q3, alt sezon degeaba,
    1 11
  • in Q3 BOT a rupt gardul :))))
    5 11
  • Vad... zici ca e Giovinnazzi anul trecut!
    1 6
  • Oricum Hamilton e baza, nu Bottas, sunt fan Ferrari dar ii vad pe Mewrcedes favoriti, au masina foarte stabila, Ferrari iese mult inafara circuitului in curbe cu viteza mare.
    2 8
  • Mda, Rrbr peste Ferrari, daca nu gresea Max acolo...era foarte aproape de Lewis sau poate 1, in derapajul acela, sigur a pierdut jumatate de secunda.
    0 9
  • La dracu, cand credeam si eu ca o sa fiu pe primul loc, a venit baiatu asta de la Mecedes cu un motor in plus. Sigur triseaza cumva. Pff, m-a luat si Vodkkanen. Pe asta il aranjeaza echipa la boxe.
    4 14
  • @VitelulCabrat
    ce faci ba mircea,te uiti la desene animate si in 2018?:)))))))
    5 10
  • Mircea tine cu Mercedes de vreo 2 sezoane, un mare pacalici, se dadea pe aici, ca el e marele sustionator al Mclaren, ca nu se dezice de la conceptul sau si cand colo, e cel mai mare las.
    3 8
  • @VitelulCabrat

    Astept o total dominanz. Lewis forever. Daimler uber alles. Deutschlands krieg mit Italien.
    2 8
  • Oricum se anunta unul dintre cele mai slabe sezoane, atat din punct de vedere al competitiei, mercedes iara nu au rivali, dar in special din punct de vedere al transmisiunii TV, acel Halo blocheza foarte mult vizibilitatea telespectatorilor atunci cand aveam feed-ul video onboard... practic depasirele sunt foarte greu de vazut onboard.
    2 5
  • mircea84
    cite episoade de desene animate ai vazut pe ducktv?
    2 6
  • Era de asteptat ca cele doua asa zise "televiziuni" RCS si Telekom sa nu piarda acest deal. Evident ca au audienta si ca merita investitia. Altfel nu se bagau ! Ce ii intereseaza pe ei ca probabil 50 % din totalul telespectatorilor din Romania NU au acces la Formula 1 deoarece nu sunt abonati nici la RCS nici la Telekom ! Iar CNA-ul evident ca nu vede nicio problema aici ! CNA-ul nu considera corect si util ca Formula 1 sa fie difuzata doar de televiziuni propriu zise gen TVR, ProTV, Antena1, adica televiziuni accesibile publicului larg ci considera firesc sa fie difuzate doar abonatilor de la doua companii de televiziune prin cablu. De ce oare ?! Asta e marea intrebare ! La care nu vrea sa raspunda nimeni ! RCS si Telekom sunt doar companii de cablu domnilor, nu sunt televiziuni propriu zise ! Daca posturile acelea TV sunt create pentru a difuza doar in reteaua proprie de cablu, asta nu inseamna ca sunt televiziuni ci sunt doar niste posturi tip TV difuzate pe cablu !
    Ai auzit CNA ? Asteptam sa faci dreptate odata !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru