Pe ultima sută de metri: filozofia de design din spatele lui Audi A8, explicată în cel mai recent teaser video

de Cornel Șocariciu
Sambata, 08.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai sunt doar câteva zile până la debutul noii generații Audi A8, iar oficialii nemți încă mai oferă teasere. De această dată, din clipul pregătit de germani aflăm o mică parte din filozofia de design a viitoarei nave-amiral.

În 11 iulie vom face cunoștință cu noua generație Audi A8. Dar oficialii germani au avut grijă să încingă spiritele cu o mulțime de clipuri și imagini teaser.

Probabil ultima parte a acestei campanii vine sub forma unui clip video. Acesta detaliază puțin filozofia de design din spatele noii generații A8.

Noul Audi A8 va beneficia de arhitectura MLB Evo și va avea o lungime totală mai mare decât cea a actualului model. Gama de motorizări s-ar putea îmbogăți și cu un hibrid de tip plug-in care va fi disponibil după lansarea oficială.

Urmareste Automarket
Totodată, noua generație Audi A8 va miza și pe o serie de tehnologii de ultimă generație.
Cea mai interesantă poartă denumirea de "Traffic Jam Assist" și îi permite modelului german să vireze, să accelereze și să frâneze fără intervenția șoferului.

În plus, viitorul A8 va putea să decidă de unul singur când să schimbe banda de mers sau când să semnalizeze.

Cu detalii complete despre noua generație Audi A8 vom reveni pe 11 iulie.

Comentarii (7)

  • Pai nu ne tot explicat deja de 20 de ani incoace de cand au lansat designul?
    6 3
  • Pai nu ne tot explicat deja de 20 de ani incoace de cand au lansat designul?
    4 3
  • Cineva
    Din fata pare superb si elegant....sa vedem prezentarea oficiala pana la urma sa ne dam seama si de interior daca e facut mai bine ca la S si 7.
    7 0
  • Bla bla bla german, design bla bla bla.... motoare cu sisteme de păcălire a emisiilor..... motoare termice.... conducerea AI doar de primul nivel, maxim nivelul 2....

    asta în timp ce Tesla oferă deja motor electric, condus super lin şi plăcut, mai sportiv decât un Ferrari şi .... conducere AI de nivel 3-4....


    Deci ce oferă Audi este deja învechit !!!
    Neinteresat. De aceea şi sumedenia de ştiri reclamă bla bla bla de la grupul VAG !

    Cel mai mare grup auto din lume.... cică.... Aaaa... stai că au numărat aiurea VW vândute în Franţa, deci posibil ca VAG să fie 1 loc tot prin furt.... înşelăciune...
    5 12
  • @Edik

    Mai taie din condusul mai sportiv decat Ferrari.

    VAG este cum spui tu, trebuie sa recupereze mult la capitolul incredere, dar noul A8 va fi o limuzina de calitate, cu tot ce trebuie in acest moment, peste Tesla S in materie de lux, ca si ceilalti din aceasta clasa. Tesla S are alte calitati, nu luxul si confortul.
    8 2
  • inexorabil
    Dane, cel puțin mie luxul german mi se pare unul…rece. Confortabil, desigur (adevăr constatat pe propria mea piele și nu o dată), dar care nu-mi suscită incantația…De pildă, și astăzi mă simt cucerit de aspectul exterior al lui MB W126, dar ori de câte ori ȋmi arunc o privire ȋn habitaclu…dezamăgire.

    Cum arătau ȋn ansamblu Cadillac și Oldsmobile ȋn anii lor de glorie chiar și MB putea doar să viseze, dar, din fericire pentru teutone, odată cu apropierea de acest secol și mai ales ȋn acesta, GM s-a dinamitat singur…suficient pentru a se inversa scara de valori și a pierde ritmul de dezvoltare poate ȋn mod decisiv! Farurile acelea avangardiste reprezintă cam tot ce poate impresiona acum la Cadillac ȋn materie de design. Sărăcia de idei se simte ca la ea acasă ȋn RC, fapt confirmat de ȋnsăși prestația de CEO a Mărioarei Barra, preocupată prioritar de propria-i imagine publică și măgulită de statutul privilegiat “Fortune’s Most Powerful Woman”, dar așa se ȋntâmplă deseori ȋn lumea asta: onorurile, titlurile și elogiile țin loc de inteligență, de creativitate, de imaginație…

    Văd că sunt unii deranjați de “conservatorismul” lui Audi (eu i-aș zice consecvență). Ce-ar vrea dumnealor? O evoluție a varietății (nu numai ca arhitectură, ci și ca logouri!) ca la Olds (dacă tot l-am pomenit) ? Sau ar prefera “obezitatea” lui BMW? (scuze, Dan și Tzenu, dar – nu puteți contesta această realitate dramatică – s-a dus naibii zveltețea istorică și delicioasă a münchenezei și nu numai atât: și definitoriile, puternicele și celebrele ei aspirate au cam fost excluse, plus că se observă pe străzi tot mai multe xDrive ȋn dauna emblematicului RWD, ceea ce mă determină să mă ȋntreb dacă nu cumva acestea sunt cauzele pentru care BMW i-a cedat lui MB scaunul de domnie...).

    Poate mă ȋnșel, dar eu cred că hegemonia la vânzări “premium” a lui MB se datorează faptului că Zetsche și ai lui mizează pe…tineri. Ȋn consecință, și-au adaptat “limbajul de design” la așteptările puilor de oameni. Și, sincer, genul actual de configurație interioară a “Merțanelor” ȋmi place mai mult decât altădată! QED: nu burdușirea cu high tech face diferența ȋn Triadă!!
    La urma urmei, la tuspatru (am inclus Porsche) găsești tot ce vrei și ce nu vrei ȋn ziua de astăzi. Pe de altă parte, “rezonanța mondială de brand” se situează la cote ȋnalte pentru toți membrii…Careului. Prin urmare, ce anume ȋnclină, totuși, balanța ȋn favoarea stelei lui Daimler? Are cineva altă explicație?
    3 1
  • Exista momente cand pur si simplu nu mai castigi campionatul, ca la fotbal, sau in alte sporturi, dupa o perioada mai mica sau mai mare in care te afli in varf, incepe un inevitabil recul.

    Eu nu pot sa pun asta pe seama actualei game Bmw, sau ca exista din ce in ce mai multe xdrive, pentru ca existau si acum ceva ani, din ce motive a fost Bmw pe primul loc in perioada 2005-2015? Poate o conjunctura favorabila, venita si cu ajutorul celor de la Mercedes, care au avut destule modele mai sterse, mai nepotrivite.

    Mai devreme sau mai tarziu, cred ca va veni si randul Audi. Daca privim conditiile actuale, mai degraba mai tarziu. Oricum, greu de depasit aceste trei marci, la modul general, nu vorbesc de cazuri particulare, au o oferta completa.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru