Pe urmele ursulului din Alaska: Skoda confirmă numele Kodiaq pentru noul SUV cu 7 locuri care va fi lansat în toamnă

de Daniel Popescu
Vineri, 06.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat oficial că noul SUV pe care îl va lansa la Salonul Auto de la Paris se va numi Kodiaq, după numele unui urs care trăieşte pe o insulă din apropiere de Alaska.

Skoda a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni primele detalii oficiale cu privire la noul SUV pe care îl pregăteşte pentru lansare în a doua jumătate a anului, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris de la începutul lunii octombrie.

Prima informaţie se referă chiar la numele SUV-ului, iar aici presa internaţională a intuit corect: Skoda Kodiaq. Aşa cum se anticipa, noul SUV îşi trage numele de la ursul Kodiak care trăieşte pe o insulă din apropiere de Alaska, însă Skoda a ales să înlocuiască ultima literă cu un q pentru că locuitorii din Alaska pronunţă numele ursului drept Taq uka 'aq, unde q este simbolul numelor pentru animale.

Revenind la lucrurile care ne interesează cu adevărat, producătorul ceh a confirmat că Skoda Kodiaq va fi disponibil în versiuni cu 5 şi 7 locuri şi că va avea o lungime de 4.7 metri. Chiar dacă nu a oferit niciun teaser, Skoda ne asigură că designul este "distinctiv" şi că "liniile musculare marchează o apariţie dinamică, robustă şi puternică".

Cel mai probabil, designul va fi unul foarte asemănător cu cel al conceptului Skoda VisionS prezentat în luna martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Din informaţiile anterioare ştim că noul Skoda Kodiaq va împrumuta numeroase elemente de la "fraţii" de grup Volkswagen Tiguan şi Seat Ateca, inclusiv gama de motorizări, în timp ce preţul este aşteptat să se încadreze între 23.000 - 24.000 de euro.

După prezentarea programată în toamnă, Skoda Kodiaq va fi disponibil în showroom-uri în prima parte a anului 2017.

Via Skoda

Comentarii (12)

  • Mlada Boleslav
    Daca e urs Kodiaq, cand de fapt e urs Kodiak (scris corect), la fel de bine puteau sa-i zica Kodak-falimentar. Sau nu le gadila orgoliul? O piesa de la Audi poate? Un soft, ceva?
    27 22
  • Ne baga pe gat SUV-uri ca oamenii de SUV au nevoie. Mai mare si mai mare. unde se va ajunge?
    9 23
  • Pentru ala cu "SUV"
    La drumurile din Romania oamenii au nevoie de SUV-uri.
    21 5
  • @mlada
    koday, ce amintiri frumoase.

    sincer postul tau bine argumentat m-a convins, iau 2.
    9 16
  • unckle joe
    eu nu cred ca incearca sa convinga de nimic, si-a exprimat doar opinia asupra acestei cutii de pantofi; numele e chiar nepotrivit
    15 9
  • Acest SUV de dimensiune medie va fi interpretarea Skoda a noii viziuni privind segmetul auto cu cea mai mare creștere a cotei de vânzare din domeniul auto. Este practic un frate al noului Tiguan XL cu viziunea de design a cristalului de Boemia în viziunea lui Kaban. O mașină reușită pentru iubitorii mărcii și una obișnuită pentru ceilalți dar cu siguranță o varianta de luat în seamă de posesorii de SUV-uri.
    3 9
  • urata mai e doamne !
    11 3
  • De fapt, masina are numele ursului care are numele insulei ... Eu sunt sigur ca va fi un succes. Cehii chiar au dovedit ca stiu sa faca masini. Daca au devenit tributari scandalului dieselgate, asta, cu siguranta nu e vina lor! Oamenii vor cumpara in continuare Skoda, ia carcotasii vor ramane cu carcotelile!
    3 9
  • @mishazaitev
    Carcoteala sau nu, nu cred ca cineva poate rata faptul ca arata ca un bloc de caramizi insipid. Lipsa totala de bun gust.
    Vezi ca-ti cam dai cu stangu'n dreptu': insinuezi ca Skoda e condusa de niste marionete? Ce e Bernhard Maier?
    7 3
  • @@eu

    Gusturile sunt relative in materie de design. Mie mi se pare ca de cea mai mare lipsa de bun gust dau dovada cei care comenteaza designul unor masini care nici macar nu au aparut pe piata. In rest nu insinuez nimic doar afirm, doar ca pentru tine sensurile unor cuvinte reprezinta inca semne de intrebare.
    1 6
  • @mishazaitev
    Deci recunosti ca skoda e o sub-marca, o subsidiara fara personalitate!
    Comentam designul unei masini care va aparea in toamna, nu un exercitiu de design utopic, fara nume si adresa. Da, e urata.
    6 2
  • @@eu

    Eu ti-am spus ca ai o problema cu sensurile cuvintelor in limba romana. Mai intai ai spus ca insinuez si nu insinuam nimic, dupa aceea ca recunosc, si nu recunosteam nimic. Nimic inafara de stilul arhicunoscut al unui hatter.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru