Pentru că inginerii săi adormeau constant în timpul testelor, Ford a decis să grăbească lansarea unei mașini complet autonome

de Bogdan Mirică
Joi, 23.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va trece direct la vehicule autonome de nivel 4 începând cu anul 2021. Asta presupune mașini în care șoferii pot face orice altceva, întrucât mașina deține controlul total al funcțiilor de rulare.

Ford este unul dintre constructorii care s-au implicat activ în dezvoltarea unor mașini autonome. Evoluția tehnologiei îi face încrezători pe americani, care promit să accelereze lansarea unei mașini care se conduce singură până în anul 2021.

Decizia a fost luată după ce Ford a observat că mulți dintre inginerii săi implicați în proiect adormeau la volan în timpul sesiunilor de rulare autonomă. Potrivit Bloomberg, Ford a căutat diverse metode de a-și ține treji inginerii, dar s-a dovedit destul de greu.

Raj Nair, șeful departamentului de dezvoltare Ford, a declarat că au fost instalate mai multe tipuri de avertizare pe mașinile de test: volane și scaune care vibrează, semnale audio și chiar lumini puternice. S-a trecut chiar și la testarea mașinilor cu doi ingineri la interior, unul având datoria de a-l monitoriza pe celălalt.

Esential 2021 este anul în care Ford va lansa mașina sa complet autonomă.
”Aceștia oameni sunt ingineri dedicați, amplasați la volan pentru a observa ce se întâmplă.
Este însă în natura umană să se încreadă din ce în ce mai mult în vehicul și să nu mai fie atentă la ce se întâmplă în jur”
, a declarat același Raj Nair.

Din acest considerent, Ford a decis să ardă niște etape și să sară peste nivelul 3 de rulare autonomă. Americanii vor trece astfel direct de la nivelul 2 la nivelul 4, oferind control total mașinii.

Nivelul 3 încă necesită intervenția umană pentru anumite situații. Nivelul 4, precum și nivelul 5, presupun încredințarea controlului total. Practic, pasagerii pot face orice altceva.

via bloomberg

Comentarii (3)

  • Niste "adormiti" astia de la Ford :-P

    Ce scuza lamentabila.
    Nu era mai simplu sa le taie din salariu? Asta sigur i-ar fi motivat.
    7 2
  • Deci inginerii adormeau la volan. Si Ford crede ca:
    1. E in regula sa lase masini autonome sa fie nesupravegheate.
    2. Nu numai asta, dar se gandesc ca e un semn ca tehnologia lor e pregatita pentru urmatorul pas.
    WTF??
    5 2
  • asta e un fel de umor indian?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru