Pentru chinezi, cu dragoste: Porsche lansează o versiune de 250 CP a noilor 718 Boxster și Cayman dedicată exclusiv Chinei

de Mircea Meşter
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de bază europeană a noilor 718 Boxster și Cayman este un motor de 300 de cai putere. În China, pentru a fi pe placul cumpărătorilor, Porsche lansează o variantă de 250 CP a celor două modele.

Marii constructori auto se adaptează de obicei pe diferitele piețe pe care sunt prezenți modificând listele de opțiuni, echipările și eliminând uneori anumite motorizări în funcție de pretențiile cumpărătorilor. Acest lucru se întâmplă foarte rar la Porsche, însă, o marcă în care oferta este în mare parte una comună la nivel mondial, pentru că specificul sportiv al brandului elimină necesitatea motorizărilor alternative dedicate unei părți ale pieței.

Totul până la China, însă. Pentru a fi pe gusturile clienților chinezi, care aparent privesc borna de 600.000 de yuani (circa 80.000 de euro) ca pe o limită superioară atunci când vine vorba de achiziția unei mașini sport, Porsche își va adapta oferta. Iar pentru că noile generații 718 Boxster și 718 Cayman trec de această sumă în versiunile lor de bază cu patru cilindri Boxer de 300 de cai putere, Porsche a anunțat astăzi lansarea unei versiuni mai ieftine a celor două modele. Disponibilă exclusiv în China, aceasta va beneficia de un motor Boxer de 2.0 litri cu patru cilindri a cărei putere scade la 250 de cai putere.

Conform analizelor de piață realizate de Porsche, lansarea unei versiuni de bază dedicată Chinei va crește vânzările noii game 718 Boxster și Cayman de la 2500 de exemplare în 2015 la peste 4500 de exemplare în acest an.

China este cea mai mare piață de desfacere pentru Porsche, marca germană reușind să comercializeze în 2015 peste 58.000 de mașini în această țară, adică mai mult de un sfert din totalul vânzărilor mărcii la nivel mondial (225.000 de unități). Cu toate acestea, modelele sport ale brandului german nu sunt foarte atrăgătoare pentru publicul din China, acolo la fiecare exemplar 911 vândut se achiziționează alte 16 Cayenne-uri.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • patrick
    sa le ofere si ampatament marit....:))))
    0 0
  • Nemtii stiu sa faca business.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru