Pentru prima oară în istorie, maşina lui James Bond poate fi a ta: Aston Martin DB10 va fi scos la licitaţie

de Daniel Popescu
Vineri, 22.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DB10, maşina lui James Bond din filmul Spectre, va fi scoasă la licitaţie pentru cel puţin 1.3 milioane de euro. Aceasta va fi prima maşină a celebrului personaj care va fi disponibilă pentru persoane private.

Esential 10 este numărul exemplarelor de Aston Martin DB10 care au fost produse
1.3 milioane de euro este suma minimă pe care speră Aston Martin să o atragă la licitaţie
Aston Martin DB10 ne-a impresionat prin agilitatea sa pe parcursul ultimului film cu James Bond, Spectre, iar acum poate ajunge chiar în proprietatea ta, dacă ai suficient de mulţi bani.

Asta pentru că Aston Martin a anunţat că unul dintre cele numai 10 exemplare realizate va fi scos la licitaţie în 18 februarie, iar fondurile obţinute vor fi donate organizaţiei Medici Fără Frontiere. Producătorul anticipează că va vinde exemplarul cu peste 1 milion de lire sterline, echivalentul a circa 1.3 milioane de euro, mai ales că include şi autograful lui Daniel Craig, actorul care joacă rolul lui James Bond.

Exemplarul licitat este unul dintre cele două care au fost folosite exclusiv în cadrul evenimentelor de promovare pentru film, astfel că nu a fost utilizat niciodată în timpul realizării producţiei.

Potenţialii cumpărători trebuie însă să ştie că maşina nu va putea fi condusă în trafic, întrucât nu este omologată, certificată sau aprobată pentru a fi utilizată pe drumurile publice. În plus, maşina nu a efectuat niciun test de siguranţă, iar Aston Martin nu oferă niciun fel de garanţie.

Aston Martin DB10 este echipată cu un motor V8 de 4.7 litri şi o cutie de viteze manuală în şase trepte, iar viteza maximă este estimată la 304 km/h. Caroseria a fost realizată din fibră de carbon, iar interiorul a fost lucrat manual cu piele de lux, fibră de carbon şi aluminiu.

Via Aston Martin

Comentarii (2)

  • adica nu o mai tin ei in muzeu pana rugineste
    Acum poti tu sa o cumperi sa o tii la tine in muzeu pana rugineste! :)
    7 0
  • In schimb pe circuit poti s-o "rupi in 2". Mai ales daca ai si circuitul tau privat. Este cadoul perfect pentru baietelul tatii care tocmai a implinit 18 ani. Mai ales ca sunt doar 2 exemplare in lume de asa ceva. Si cel probabil doar unul va fi vandut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru