Performanță limitată: Toyota Yaris GRMN va ajunge în Europa în doar 400 de exemplare

de Cornel Șocariciu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Yaris GRMN este tot mai aproape de debut. Hot hatch-ul japonezilor nu o să fie pentru oricine, întrucât Toyota are în plan doar 400 de exemplare pentru Europa.

Anul acesta, Toyota a revenit în Mondialul de Raliuri alături de modelul Yaris WRC, dar și șoferii de rând se vor putea bucura de know-how-ul din motorsport, grație proaspătului hot hatch Yaris GRMN. Noul pocket-rocket dezvoltat de japonezi va fi oferit și în Europa, însă într-un număr limitat.

Conform britanicilor de la Autocar, Toyota a pregătit pentru Bătrânul Continent doar 400 de exemplare Yaris GRMN. Și unde mai pui că 100 dintre acestea vor fi disponibile pe piața din Marea Britanie. Producția lui Yaris GRMN va demara către finalul anului, procesul de dezvoltare nefiind încheiat în acest moment.

Japonezii vor ca noul Yaris GRMN să fie cel mai ușor și cel mai rapid model din segment. Sub capota niponului se află un motor turbo de 1.8 litri care va oferi circa 210 cai putere.

Resursele vor fi puse în valoare de o cutie manuală cu șase trepte. Pentru și mai multă dinamică, japonezii au întărit suspensiile și au montat și un diferențial cu alunecare limitată.

În plus, Toyota spune că Yaris GRMN va miza pe rețeta clasică: simplu și plăcut de condus.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Nu o fi cea mai performanta, nici cea mai aratoasa masina hot-hatch-mini, dar are ceva ce-mi place. Ceva old-school japonez.
    6 0
  • someone
    avand in vedere ca UK nu mai e in europa, productia ue scade direct la 300 :P:P:P
    si uite asa, din cauza productiei extra limitate, o masina de clasa mica ajunge de colectie
    3 2
  • andrei
    UE si Europa sunt doua lucruri total diferite.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru