Perioada în care amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate a crescut de la 48 de ore la 15 zile: măsura a intrat de astăzi în vigoare

de Cornel Șocariciu
Vineri, 24.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând de astăzi, amenzile de circulație vor putea fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile calendaristice. Totodată, amenzile nu mai pot fi achitate direct polițistului.

Amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate din cuantum în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data înmânării sau comunicării procesului verbal. Până acum, termenul limită pentru plata amenzilor la jumătate era de 48 de ore. Modificarea apare în Legea nr. 203/2018 care a fost publicată în Monitorul Oficial în 25 iulie.

Totodată, până în acest moment, în Codul rutier a existat și o prevedere care permitea plata anumitor amenzi, pe loc, către polițist.

"Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege", era prevăzut în Codul rutier. Dar începând cu 24 august, se abrogă și această dispoziție. Prin urmare, nicio amendă nu va mai putea fi achitată polițistului care constată încălcarea legii și întocmește procesul verbal. 

De asemenea, proiectul aprobat în luna iunie anunță că amenzile rutiere vor putea fi plătite într-un cont bancar unic la nivel național.

Această măsura ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Parlamentarii susțin că, prin extinderea intervalului de plată la jumătate a unei amenzi, autoritățile vor colecta mai mulți bani din amenzile rutiere.

Via | MAI | LegeStart

Comentarii (1)

  • dragnea ftw
    bravo psd!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru