Peter Schreyer a devenit primul preşedinte străin al mărcii Kia

de Sebastian Toma
Sambata, 29.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peter Schreyer, designerul şef al mărcii Kia, a devenit primul străin desemnat preşedinte executiv al mărcii din Coreea de Sud.

Peter Schreyer, designerul şef al mărcii Kia, a fost numit preşedintele executiv al acestei mărci. Vorbim despre o decizie istorică pentru constructorul din Coreea de Sud, Schreyer fiind primul non-coreean desemnat pe această poziţie importantă în compania deţinută de Hyundai Motor Company. Schreyer îşi va păstra şi poziţia de şef al departamentului de design de la Kia şi va fi unul dintre cei trei preşedinţi ai companiei. Promovarea sa pe această poziţie importantă are rolul de a-i mări influenţa asupra acestei mărci în vederea întăririi viitoarelor modele, destinate să se lupte cot la cot cu rivalii din Germania.

Schreyer are 59 de ani şi s-a alăturat echipei Kia în 2006. Înainte să lucreze pentru coreeni, Schreyer a făcut parte din familia Volkswagen Group, unde a contribuit semnificativ la apariţia mai multor modele Volkswagen, cum ar fi Passat şi Beetle, dar şi la prima generaţie a lui Audi TT şi a altor modele Audi. Ferdinand Piech, unul dintre cei mai importanţi oameni din Volkswagen Group, a recunoscut recent că plecarea lui Schreyer a fost o greşeală pentru această marcă.

Urmareste Automarket
Datorită lui Peter Schreyer, Kia are acum o identitate de marcă mai puternică, obţinută cu ajutorului celebrului "tiger nose".
Vorbim despre grila faţă cu design deosebit implementată de Schreyer pe toate modelele din gamă, de la Picanto până la Optima, menită să le dea acestora o identitate clară şi puternică. Planurile lui Schreyer alături de Kia sunt destul de clare şi vizează dominarea constructorilor de volum din Germania.

Via Worldcarfans

Comentarii (2)

  • Cine nu are un neamt sa-si cumpere cum ar veni.
    19 19
  • ion din vale
    ba' nene! da de taxa auto nu facet' si voi vr'un coment... sau articol... nimic... nimic...
    0 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru