Petiție pentru grăbirea verii: Audi R8 V10 Spyder, decapotabila care ajunge la 320 km/h

de Bogdan Mirică
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la New York o nouă variantă de caroserie a actualului R8. Este vorba despre R8 Spyder, alternativa cu acoperiș rabatabil în 20 de secunde.

După ce am fost lăsați să ne obișnuim cu noua generație R8, Audi a dezvăluit, la un an distanță, și varianta sa decapotabilă: R8 Spyder. Debutul mondial a avut loc în cadrul Salonului Auto de la New York, unde supercarul fără acoperiș a fost prezentat în versiunea sa V10.

Așa cum era de așteptat, Audi s-a preocupat de menținerea unei mase totale scăzute și a folosit un acoperiș rabatabil din pânză, acționat electric. Acesta descoperă sau acoperă mașina în 20 de secunde și poate fi acționat până la o viteză maximă de 50 de km/h. Mulțumită folosirii acoperișului textil, Audi R8 V10 Spyder reușește să cântărească 1612 kilograme, suficient de puțin pentru a completa resursele generoase ale motorului.

Esential 540 de cai putere oferă noul R8 V10 Spyder.
3.6 secunde este timpul de accelerare până la 100 de km/h.
Agregatul cu 10 cilindri și o capacitate de 5.2 litri oferă 540 de cai putere și 540 de Nm.
Accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3.6 secunde, iar viteza maximă ajunge până la 318 km/h. Cifrele de consum nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni, întrucât R8 Spyder consumă în ciclu mediu 11.7 litri la 100 de kilometri. Emisiile ajung și ele la 277 g/km.

Resursele noului motor V10 sunt canalizate către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii automate cu șapte rapoarte și al unui sistem de tracțiune integrală quattro. Ca și fratele său coupe, Audi R8 V10 Spyder oferă patru moduri de rulare. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru