Petter Solberg a câştigat titlul în Campionatul Mondial de Rallycross

de Daniel Popescu
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul campion de raliuri Petter Solberg a cucerit titlul în ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de Rallycross, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Esential 5 victorii a obtinut Petter Solberg in sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Rallycross
2003 este anul in care Petter Solberg a devenit campion in WRC
Petter Solberg, deţinător al unui titlu în Campionatul Mondial de Raliuri cucerit în 2003, s-a retras din activitate la sfârşitul sezonului 2012, însă s-a reorientat rapid spre competiţiile de rallycross.

El a concurat în 2013 în Campionatul European de Rallycross, acolo unde a ocupat locul opt la finalul sezonului. În acest an, norvegianul în vârstă de 39 de ani a participat la ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de Rallycross, desfăşurată de FIA în parteneriat cu promotorul IMG Motorsport.

La finalul etapei programate pe circuitul de la Franciacorta din Italia în care a obţinut locul trei, Solberg a devenit matematic primul campion al competiţiei cu două runde înainte de sfârşitul sezonului.

Performanţa a fost posibilă ca urmare a unei victorii obţinute în etapa de debut din Portugalia şi a altor patru victorii consecutive premergătoare etapei din Italia.

Este un vis devenit realitate.

Petter Solberg
Campion rallycross
"Este un vis devenit realitate. Când m-am retras din raliuri nu am ştiut ce să fac, iar apoi IMG a preluat competiţiile de rallycross şi le-a adus la un nivel incredibil, astfel că a părut alegerea potrivită. Trebuie să mulţumesc familiei şi întregii echipe pentru că au muncit incredibil de mult pentru ca acest lucru să se întâmple. Abia aştept să sărbătoresc acest moment cu toată lumea", a declarat norvegianul la finalul etapei.

Solberg a concurat în acest sezon pentru propria sa echipă PRSX afiliată constructorului Citroen la volanul unui model DS3.

Via RallyCrossRX

Comentarii (1)

  • unde se vede pe tv?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru