Peugeot 208 GTI 30th Anniversary - ediţie specială în cinstea legendarului 205 GTI

de Bogdan Mirică
Joi, 26.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot va fi prezent anul acesta în cadrul Festivalului de la Goodwood cu o ediţie specială a modelului 208 GT. Acesta a fost desemnat să celebreze 30 de ani de la debutul celebrului 205 GTI.

După ce anul trecut au dezvăluit noul RCZ R în cadrul Festivalului de la Goodwood, Peugeot pare să continue tradiţia şi anul acesta. Francezii vor dezvălui în cadrul evenimentului desfăşurat pe domeniul lordului March o ediţie eniversară a modelului 208.

Botezat 208 GTI 30th Anniversary, hot-hatch-ul celebrează trei decenii de la debutul primului 205 Gti, model de performanţă cu un puternic succes în spate.

Bazată pe actualul 208 GTI, noua versiune sportivă propune o suspensie coborâtă cu 10 mm şi un ecartament mai mare cu 22 de mm pe faţă şi 16 mm pe spate. Pasajele roţilor au crescut, pragurile laterale au devenit negre, iar jantele standard au fost înlocuite cu unele special create, de 18 inch.

Întreaga caroserie a fost vopsită în două nuanţe, roşu şi negru. Nu lipsesc logo-urile speciale 208 GTI 30th şi nici alte două opţiuni de culoare pentru caroserie: Pearl White şi Ruby Red, ambele menite să recreeze nuanţele clasice ale vechiului 205 GTI.

Ediţia specială vine propulsată de acelaşi motor de 1.6 litri supraalimentat, capabil să dezvolte 208 cai putere şi 300 de Nm.

Asta înseamnă cu 8 cai putere şi 25 de Nm mai mult decât în cazul versiunii standard. Chiar şi aşa, motorul cu patru cilindri, asistat de o transmisie cu şase rapoarte, respectă normele de poluare Euro 6.

Esential 208 cai putere livrează Peugeot 208 GTI 30th Anniversary.
6.5 secunde îi sunt necesare micului hot-hatch pentru a atinge 100 de km/h.
Mulţumită aportului de putere, noul 208 GTI 30th Anniversary poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în doar 6.5 secunde şi poate parcurge un kilometru în doar 26.5 secunde.

Pentru a putea ţine în frâu modelul francez, Peugeot a instalat un nou set de frâne Brembo, cu discuri de 323 mm diametru şi etrieri cu patru pistonaşe. De asemenea, aderenţa este asigurată de un set de pneuri Michelin Pilot Super Sport de 205/40 R18.

Peugeot 208 GT 30th Anniversary va fi expus în premieră la Goodwood, urmând să îşi facă apariţia şi la Paris, în cadrul salonului.

Vânzările vor începe abia după aceea, cel mai probabil în noiembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru