Peugeot 308 GTI va fi propulsat de un motor de 250 CP

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 06.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul 308 GTI pregătit de francezii de la Peugeot va avea aproximativ 250 cai putere. Pe lângă acest model va mai exista și un 308 R de 270 CP.

Noul Peugeot 308 va beneficia în curând de o versiune hot ce va purta celebrul logo GTI. Mașina a fost deja surprinsă de mai multe ori în teste, forma sa finală fiind aproape de finalizare. Un mister este încă puterea motorului ce va fi folosit de constructorul francez pentru acest hothatch. 

Un oficial Peugeot a dat prima indicație legată de puterea viitorului Peugeot 308 GTi într-un interviu acordat publicației britanice Top Gear. Christophe Valet a spus că viitorul GTI va fi propulsat de un motor ce va dezvolta aproximativ 250 cai putere. Modelul va avea o gardă la sol mai mică, elemente de suspensie modificate, amortizoare diferite și un sistem de direcție revizuit. Peugeot 308 GTI va folosi jante de 19 inch.

Urmareste Automarket
Pe lângă viitorul 308 GTi, un model care va încerca să îmbine performanța cu confortul, Peugeot are de când să producă și un model mai extrem, numit 308 R, bazat pe conceptul prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă.
Acest model va fi propulsat de motorul de 1.6 litri turbo, iar puterea livrată va fi undeva în jur de 270 CP și 330 Nm. 

Via woldcarfans

Comentarii (6)

  • e bine
    Arata mai bine decat VW Golf.
    Acum sa vedem daca si merge mai bine (sper ca da, e plictisitor Golf-ul)
    24 10
  • hmmm,tinind cont ca audi era s-o incasesze rusinos de la hdi-ul peugeot(la le mans daca bine imi aduc aminte,) cred ca va fi o masina foartte interesanta...
    15 8
  • Daca tinem cont cum au evoluat cursele lui Audi cat timp a fost si Peugeot prin zona, nu prea a fost cum zici tu. Dar sti tu ceva, in sensul ca Audi s-a decis sa vina cu TDI la LeMans dupa ce a aflat ca Peugeot vrea sa vina cu HDI. Cam la fel s-a intamplat si cand Audi a aflat ca Toyota vrea sa vina cu un hibrid. Sa nu crezi tu ca daca Peugeot sau Toyota participau cu motoare normale, pe benzina, la fel ar fi facut si Audi. Nu ponegresc fiabilitatea lui Audi de la LeMans, dar trebuie recunoscut ca s-au miscat in functie de concurenta incercnd sa le demonstreze ca oricum sunt depasiti. Iar daca e sa fim sinceri, Audi a demonstrat prin clasari pe podium acest lucru. Diferenta este ca dpdv moral, ce a facut Audi nu a fost tocmai fair play.
    10 4
  • ergfre
    de ce nu a fost moral?au incalcat regulamentul sau ce nu a fost in ordine...drept ii ca eu nu am vazut decit ceva din sfirsitul acelei curse din care se vedea clar usurarea celor de la audi ca peugeotul a"crapat"in timpul cursei si din comentariul crainicului tv reiesea ca ar fi fost un dezastru pt imaginea audi ,daca pejo termina cursa,deoarece frantuzii erau mult in fata...ca sa impac si capra si varza pejo, nu merita banii(am un 308 in dotare) asa cum "calitatea nemteasca""nuface banul pe care-l cere neamtu...doar mi se pare ca pe hirtie suna bine 308-ul ala de mai sus...apropo pe unde-i scorpyonvag?
    8 2
  • pur si simplu
    seamana cu o KIA Cee'd,,, P.S. nu imi place nici una nici alta
    1 3
  • Brembo
    E Peugeot-ul pe care il asteptam de mult!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru