Peugeot 408, primele imagini ale versiunii destinate pieţelor emergente din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.03.2012
După ce a lansat modelul 408 special pentru piaţa din China, Peugeot a adaptat berlina bazată pe 308 şi pentru alte pieţe. Modelul va fi concentrat pe Europa de Est, primele pieţe care îl vor primi fiind Rusia şi Ucraina.

Peugeot şi-a schimbat strategia în privinţa lui 408 şi a decis să comercializeze berlina bazată pe 308 şi pe alte pieţe în afară de China. Iniţial, modelul în trei volume îi era destinat exclusiv pieţei din China şi avea rolul de a spori vânzările mărcii franţuzeşti pe piaţa respectivă. Ulterior, francezii au operat câteva modificări în urma testelor organizate în China, ca apoi să dezvolte o versiune adaptată pentru Europa a acestui model. Francezii s-au dus până în Munţii Ural pentru a-i verifica rezistenţa lui 408, totul pentru a asigura satisfacţia clienţilor din Rusia.

Piaţa din Rusia va fi prima din Europa care va primi noul 408, dar exclusivitatea sa nu va ţine foarte mult, din moment ce francezii vor să lanseze acest model şi pe piaţa din Ucraina. Dacă ar fi să judecăm după declaraţiile constructorului din Sochaux, modelul 408 nu va fi lansat şi pe alte pieţe în afară de Rusia şi Ucraina, cu toate că un debut şi pe alte pieţe din Europa de Est ar fi posibil. Concernul PSA Peugeot-Citroen va lansa modelul 408 şi pe pieţele din America Latină.

Peugeot 408 va debuta la Salonul Auto de la Moscova şi va fi prezent în showroom-urile din Rusia începând cu luna octombrie a anului curent. În primă fază, berlina bazată pe 308 va fi oferită alături de două motorizări pe benzină, una de 1.6 litri şi alta de 2.0 litri, dar francezii ar putea oferi ulterior şi un diesel în gamă. Unitatea de 2.0 litri poate fi comandată şi în compania unei transmisii automate.

Via | Autoblog.es

Comentarii (4)

  • Carloss
    Niciodata Peugeot! Niciodata Citroen
    Tomberon cu portbagaj.

    Prefer un Fluence, e mai confortabil, mai elegant si mai bun!!
    7 30
  • Opinie
    Fata-i ok, spatele nu se vede bine. E o masina ok pentru piata ei.
    11 3
  • Dat fiind faptul ca vorbim de o masina de buget mi se par doua puncte slabe destul de mari faptul ca nu se ofera si motorul de 1.4 si 95CP si macar un diesel. Cel putin motorul de 1.4 si niste preturi gandite bine ar putea creste vanzarile. In rest masina arata destul de bine. Iar daca fiabilitatea va fi la nivelul lui 308 hatchback cred ca va fi un concurent foarte serios pentru Fluence.
    13 1
  • Andrei
    @Carloss
    I'd better push a Peugeot than drive a Renault!
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru