Peugeot 508 GT va primi o versiune plug-in hybrid în 2019: tracțiune integrală și 50 de kilometri autonomie electrică

de Daniel Popescu
Vineri, 20.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 508 GT va fi disponibil de anul viitor și într-o versiune plug-in hybrid care va integra un motor electric pe puntea spate pentru a oferi tracțiune integrală și o autonomie electrică de 50 de kilometri.

Peugeot este determinată să extindă gama modelului de segment D 508 ca urmare a popularității noii generații. Ca parte a planurilor de electrificare, constructorul francez va lansa anul viitor o versiune plug-in hybrid pentru versiunea sportivă 508 GT.

Potrivit publicației Autocar, noua versiune va utiliza același motor pe benzină PureTech de 1.6 litri, însă de data aceasta într-o configurație de circa 200 de cai putere, comparativ cu cei 225 CP generați de unitatea de pe 508 GT și cei 180 CP de pe versiunea standard.

Motorul electric va avea echivalentul a circa 100 de cai putere și va fi poziționat pe puntea spate, astfel că Peugeot 508 PHEV va oferi tracțiune integrală. Bateria va fi amplasată sub podea, iar modelul va putea rula în mod electric până la 50 de kilometri conform noului standard de emisii WLTP.

De asemenea, este foarte probabil ca noua versiune să fie disponibilă doar cu cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Noua configurație plug-in hybrid pentru 508 GT va fi utilizată ulterior și pe SUV-urile Peugeot 3008 și Peugeot 5008, dar va fi preluată și de brandul premium DS pentru versiunea PHEV a SUV-ului DS 7 Crossback E-Tense. Toate aceste modele sunt dezvoltată pe platforma EMP2 a Grupului PSA Peugeot-Citroen.

Cu câteva luni în urmă, Peugeot a confirmat că va lansa în toamna acestui an și o altă versiune pentru 508, mai puternică decât 508 GT.

În prezent, cel mai puternic motor din gama Grupului PSA este un motor Pure Tech de 1.6 litri și 270 de cai putere, care echipează în prezent Peugeot 308 GTI. Prin urmare, nu este exclus ca noua versiune să primească numele Peugeot 508 GTI.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • In piata din Romania cand va incepe comercializarea?
    7 0
  • @mihai
    tu o sa iti iei passat 2016 la mana a 2-a 2.0 tdi 170 cp si o sa zici tuturor ce afacere buna ai facut.

    de ce mai intrebi de acest model?

    sau ai alt sange, nu esti roman?
    4 13
  • Fix asta vroiam să intreb și eu, când apare în România, pare un model fabulos la aspect exterior/ interior.

    Passat sh vs 508 nou nu există, diferența de preț este mare, deci în cel mai rău caz românul își va lua Passat 2018.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru