Peugeot 508 HYbrid 4 va fi cel mai ecologic model de talia sa din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Francezii de la Peugeot pretind că versiunea hibridă a noului 508, primul hibrid echipat cu un motor diesel din lume, va fi cel mai ecologic model din clasa sa la momentul debutului pe piaţă.

Esential

99 de grame de CO2 va emite Peugeot 508 HYbrid 4 per kilometru.
163 dezvoltă motorul diesel al lui 508 HYbrid 4.
37 CP va dezvolta motorul electric al lui Peugeot 508 HYbrid 4.

Francezii de la Peugeot se laudă cu specificaţiile noului 508 înainte de lansarea pe piaţă a acestui model. Mai exact, cei de la Peugeot se referă la versiunea hibridă a lui 508, care emite 99 de grame de CO2 per kilometru şi consumă 3.8 litri la sută. În modul 100% electric, 508 HYbrid 4 are zero emisii de CO2. Astfel, francezii vor avea cel mai ecologic model din clasa sa, iar ambiţia lor este de a concura cu modele premium precum Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz C-Klasse. Pentru a realiza acest lucru, francezii vor apela la design-ul pe care l-au intitulat French chic, o mixtură de eleganţă şi linii fără vârstă, care îşi vor găsi locul atât la Paris, cât şi la Londra sau Berlin.

"E un segment dominat de producători germani şi vrem să ne recăpătăm cota de piaţă.", a declarat Jean-Marc Gales, director de marcă la PSA Peugeot-Citroen. Tocmai de aceea, francezii pun la bătaie cele mai bune motorizări pe care le au la dispoziţie şi vor oferi sistmeul e-Hdi stop-start, care va reduce emisiile de CO2 cu 15% în comparaţie cu un motor care nu foloseşte acelaşi sistem.

Sistemul hibrid care va fi introdus pe 508 Hybrid 4 este acelaşi cu cel care va debuta în martie 2011 pe Peugeot 3008.

Peugeot 508 Hybrid 4 va beneficia de un motor diesel de 163 CP care va angrena roţile faţă şi de un motor electric de 37 CP pentru roţile din spate. Cele două motoare vor putea funcţiona fie împreună, fie separat şi vor oferi tracţiune integrală în situaţii limită. Versiunea europeană a lui 508 va fi construită în Franţa, la Rennes, în timp ce versiunea chineză va fi produsă în China odată cu lansarea de la jumătatea anului 2011.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • sa vedem daca or sa se transpuna si in realitate cifrele astea...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru