Peugeot-Citroen vor SUV bazat pe Concept cX

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 24.03.2008
Peugeot si Citroen vor sa dezvolte un crossover bazat pe Mitsubishi Concept cX, dezvaluit in toamna la Frankfurt.

Alianta PSA Peugeot-Citroen planuieste un nou model bazat pe trenul de rulare si platforma celor de la Mitsubishi. Viitorul SUV compact ar urma sa aiba la baza prototipului japonez Concept cX, dezvaluit in toamna anului trecut la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mitsubishi o va lua insa inaintea francezilor, versiunea de serie a lui Concept cX urmand sa debuteze la inceputul anului viitor in Japonia. Conceptul dezvaluit la Frankfurt a fost echipat cu cel mai nou propulsor 1.9 turbodiesel si cu noua transmisie cu dublu ambreiaj SST.

Peugeot si Citroen nu sunt la prima colaborare cu Mitsubishi, constructorii francezi imprumutand platforma lui Outlander pentru dezvoltarea actualelor SUV-uri 4007 si C-Crosser.

Surse din interiorul Peugeot afirma ca francezii intentioneaza sa dezvolte un crossover si pe platforma hatchback-ului 308, pozitionat ca model premium. Acesta ar urma sa fie botezat 3008 si sa fie oferit in varianta cu tractiune integrala sau doar pe puntea fata. Crossover-ul francez va fi capabil sa transporte pana la 7 persoane si va tinti piata unor modele noi cum sunt Toyota Urban Cruiser si Ford Kuga.

via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • mi se pare a fi copie ...
    seamana destul de mult cu VW scirocco
    0 0
  • ovidiu
    nu e copie.
    vw scirocco s-a lansat la geneva anul acesta iar acest concept s-a lansat anul trecut la frankfurt
    0 0
  • Melman
    Foarte tare
    Sa nu uitam ca Mitsubishi a mai avut un mic mobel SUV cu tractiune integrala, Mitsubishi Pajero Pinin, o masina capabila care nu a rup piata cu vanzarile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru