Peugeot Partner Electric, rivalul PSA pentru Renault Kangoo ZE

de Bogdan Mirică
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunţat că va comercializa începând cu anul viitor o versiune electrică a modelului utilitar Partner. Aceasta ar urma să se bată cu actualul Renault Kangoo ZE.

Impulsionaţi probabil de demersurile făcute de rivalii de la Renault, care au lansat deja o versiune electrică a unui model utilitar, Peugeot anunţă că pregăteşte un răspuns pe măsură. Este vorba despre o versiune electrică a actualului Partner, programată să ajungă pe piaţa europeană la mijlocul anului viitor.

Gândit în principal ca un rival pentru actualul Renault Kangoo ZE, viitorul model al ”Leului” se foloseşte de serviciile unui motor electric de 67 de cai putere, capabil să pună la dispoziţie 200 de Nm, foarte utili unui vehicul din acest segment. Unitatea este ţinută în viaţă de un set de baterii cu o capacitate de 22.5 kWh, poziţionat pe axa posterioară. Bateriile pot fi încărcate normal în 6 până la 9 ore. Există însă şi posibilitatea de a fi încărcate rapid, până la 80% din capacitate, în doar 30 de minute, atunci când se foloseşte o sursă specială.

Esential 170 de kilometri este autonomia viitorului Partner electric.
69 de cai putere oferă versiunea electrică a lui Partner.
Atunci când bateriile sunt încărcate la capacitate maximă, viitorul partner electric va putea oferi o autonomie de 170 de kilometri, cu 10 kilomatri mai mare decât cea a rivalului Kangoo ZE.

Disponibil în două variante de caroserie, una cu o lungime de 4.38 metri şi una de 4.63 metri, modelul francez poate oferi un volum de încărcare de la 3.3 până la 3.7 metri cubi.

Capacitatea maximă de încărcare va fi de 685 de kilograme.

Nu au fost publicate momentan informaţii despre preţ, însă Peugeot a anunţat deja că modelul utilitar va fi produs la uzina sa din Vigo, Spania.

via worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru