Peugeot RCZ primeşte o variantă de 304 CP şi renunţă la locurile din spate

de Sebastian Toma
Luni, 26.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a dezvoltat o ediţie specială a lui RCZ R alături de Bimota. Aceasta poartă numele RCZ R Bimota şi a debutat la Verona în cadrul unui eveniment dedicat vehiculelor pe două roţi.

Peugeot RCZ R, cea mai sportivă variantă a coupe-ului franţuzesc, a primit o variantă mai puternică odată cu Salonul Moto de la Verona. Vorbim despre ediţia specială numită RCZ R Bimota, denumită după producătorul italian de motociclete. La exterior, modelul poartă combinaţia de culori specifică producătorului italian Bimota. Jantele din aliaj cu cinci spiţe sunt şi ele vopsite într-o nuanţă specială de negru. Interiorul beneficiază de tapiţerie din piele şi Alcantara şi renunţă la locurile din spate în favoarea unui suport dedicat pentru două căşti moto. În plus, habitaclul prezintă un sistem multimedia cu ecran de şapte inch şi două camere GoPro pentru înregistrarea aventurilor pe două sau pe patru roţi.

Peugeot va oferi versiuni sportive ale tuturor modelelor din gamă, dar RCZ ar putea fi eliminat în viitor

Versiunea Bimota a lui RCZ R, denumită intern şi PB104, beneficiază de o motorizare 1.6 THP mai puternică, de 304 CP. Aceasta a primit un ECU reprogramat, un nou sistem de evacuare şi o supapă blow-off pentru turbosuflantă.

Garda la sol a fost redusă cu 10 milimetri faţă de standard, iar sistemul de frânare are acum discuri cu diametrul de 380 milimetri pentru puntea faţă, ţinute în frâu de etrieri cu patru pistonaşe.

Peugeot RCZ R, versiunea de 270 CP a coupe-ului franţuzesc

Urmareste Automarket
Modelul RCZ a fost lansat în 2009 şi foloseşte platforma generaţiei precedente a lui 308.
Coupe-ul de la Peugeot este printre singurele modele care folosesc vechea platformă compactă a concernului din Sochaux aflat încă în producţie. Carlos Tavares planuia să elimine din gamă modelele care foloseau platforma respectivă în favoarea produselor echipate cu o platformă modulară, cum este EMP2. Paradoxal, tot platforma EMP2 de la Peugeot-Citroen este văzută ca singura posibilitate pentru ca RCZ să fie succedat de o a doua generaţie, fiind prea costisitoare dezvoltarea unui model nou pentru volumele de vânzări înregistrate în acest segment, la fel cum este şi impractică menţinerea în producţie a unei platforme mai vechi.

Via WCF

Comentarii (1)

  • bv Peugeot. am auzit demult ceva zvonuri de versiune de 300 cp ai lui RCZ dar credeam ca sunt doar vorbe... Pot spune ca ne au surprins pe toti...304 cp.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru