Peugeot retrăiește ”visul american” cu un concept care ajunge la 100 de km/h în 2.5 secunde

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a dezvăluit un concept complet nou, denumit L500 R Hybrid. Prototipul a fost creat pentru a sărbători 100 de ani de la victoria de la Indianapolis 500.

Chiar dacă nu mai activează pe piața din Statele Unite, Peugeot continuă să își onoreze istoria și victoriile pe care le-a consemnat dincolo de Ocean. Acesta este motivul pentru care francezii au dezvăluit un exercițiu de design denumit L500 R Hybrid Concept.

Prototipul încearcă să ne aducă aminte de ziua de 30 mai a anului 1916, când Dario Resta și al său Peugeot L45 au câștigat cursa Indianapolis 500. Luna aceasta se împlinesc 100 de ani de la acea performanță, deci o sincronizare perfectă.

Pe atunci, mașina de curse L45 folosea un motor de 4.5 litri, de unde și numele. Propulsorul i-a adus echipei franceze Șarlatanii, trei victorii în cadrul circuitului Indy 500.

Esential 500 de cai putere oferă conceptul L500 R Hybrid Concept.
730 de Nm oferă conceptul L500 R Hybrid Concept.
2.5 secunde sunt necesare pentru ca L500 R Hybrid Concept să atingă 100 de km/h.
Conceptul actual nu mai folosește un motor atât de mare, încercând să își canalizeze energia asupra unui tren de propulsie ecologic.
L500 R Hybrid are o înălțime de numai un metru și cântărește doar 1000 de kilograme, chiar dacă are o arhitectură de propulsie dezvoltată de Peugeot Sport Teams.

Unitatea pe benzină dezvoltă 270 de cai putere și este asistată de alte două motoare electrice pentru a totaliza 500 de cai și 730 de Nm. Această ecuație îi permite conceptului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 2.5 secunde.

Vopsit în culoarea albastră, ca și strămoșul său, L45, conceptul celor de la Peugeot folosește o linie clasică și adaugă o serie de elemente de culoare neagră. Semnătura luminoasă LED ne amintește de noul 3008, iar interiorul caută să inspire și el sportivitate. Există un singur scaun pentru șofer, un volan de mici dimensiuni și un afișaj digital care proiectează două holograme pe parbriz.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru