Peugeot și Citroen vor să dea ora exactă în testele reale de consum: "Propunem Comisiei Europene metoda noastră de calcul"

de Mircea Meşter
Marti, 22.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot și Citroen au prezentat acum două săptămâni un test efectuat pe șosea în urma căruia cifrele oficiale de consum seamănă cu cele care le rezultă șoferilor. Acum, francezii vor să ofere metoda de testare Comisiei Europene.

După ce au fost primii constructori care au demonstrat că testele de consum pot să ofere cifre apropiate de cele pe care șoferii le experimentează în realitate, Peugeot și Citroen merg mai departe cu protocolul de testare pe care l-au pus în aplicare și vor să-l prezinte Comisiei Europene pentru că el să fie implementat la toate mărcile care vând mașini în Europa.

În cazul în care oficialii PSA Peugeot-Citroen vor reuși să demonstreze că soluția proprie de calcul al consumului și emisiilor este una potrivită pentru calcularea cifrelor oficiale ale mașinilor, francezii vor beneficia de o lovitură de imagine majoră, pentru că toate brandurile prezente în Europa vor fi nevoite să se alinieze la standardele PSA.

Vă reamintim că în testul experimental realizat de Peugeot și Citroen în această primăvară, trei modele au obținut cifre de consum foarte apropiate de cele raportate de clienți în urma unui sondaj intern. Astfel, maşinile au parcurs 25.5 km în mediu urban, 39.7 km extraurban şi 31.1 km pe autostradă, au avut un pasager şi bagaje şi au folosit sistemul de aer condiţionat. 

Model Peugeot
308
1.6 HDI 120 CP
Citroen
C4 Grand Picasso
1.6 HDI 120 CP
DS3
1.6 HDI 120 CP
Consum oficial actual (l/100 km) 3.2 4 3.6
Consum în testul real (l/100 km) 5 5.6 4.9
Consum raportat de șoferi (l/100 km) 5.0 - 5.1 5.5 - 5.7 5.1 - 5.3

via caradisiac

Comentarii (2)

  • I-a lovit cinstea pe toți ! O sa fie acelaşi delir ca si testele crash
    12 5
  • petrush
    n-ar putea ei sa faca in asa fel incat sa aduca consumul real la valoarea raportata anterior.??
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru