Peugeot va elimina din gamă modelele 807 şi 207 Plus

de Sebastian Toma
Joi, 26.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot se pregăteşte să renunţe la modelele 807 şi 207 Plus. Acestea nu vor primi înlocuitori, producătorul francez eliminând modelele respective din gamă pentru că au vânzări slabe şi nu este rentabilă păstrarea lor în producţie.

Peugeot a început campania sa de restructurare, demarată la iniţiativa lui Carlos Tavares, noul CEO al concernului PSA Peugeot-Citroen. În baza acestei strategii, Peugeot va elimina din gamă modelele cu vânzări slabe, iar primele care la care va renunţa sunt 807 şi 207 Plus, informează francezii de la Les Echos. Un purtător de cuvânt al mărcii Peugeot a confirmat deja informaţiile publicate în materialul celor de la Les Echos, spunând că versiunea economică a lui 207 şi modelul 807 nu vor primi înlocuitori şi vor fi scoase din producţie în viitorul apropiat. În 2018, când planul lui Tavares va fi finalizat, Peugeot va mai avea doar 16 modele în gamă, în loc de 25 cum are în prezent. Strategia concernului francez prevede şi alte reduceri ale gamei, fiind programate doar 13 modele în producţie pentru anul 2022.

Peugeot vrea să crească preţurile la nivelul modelelor Volkswagen: "Maşinile noastre sunt la fel de bune"

Urmareste Automarket
În ceea ce priveşte modelele Peugeot cu un viitor confirmat, cei de la Les Echos au vorbit despre 10-8, 208, 2008, 301, 308 hatchback şi wagon, 3008, 408, RCZ, 508 şi 5008.
Analiştii din industrie citaţi de Automotive News spun că este logică renunţarea la modelul 807, din moment ce acest segment nu mai este la fel de popular în Europa. Afirmaţia sa este întărită de cifrele de vânzări ale modelului respectiv în primele cinci luni ale anului: 836 unităţi vândute în Europa, potrivit datelor de la JATO Dynamics. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Peugeot vindea 1.316 unităţi 807.

Peugeot creşte producţia lui 2008 pentru a cincea oară

207 Plus a venit ca un succesor natural al lui 206 Plus, model creat pentru a oferi o alternativă mai ieftină la 207 în vederea păstrării gradului de ocupare la uzinele PSA din Franţa. Renault a aplicat o măsură similară cu al său Clio Campus.

Peugeot şi Citroen au prea multe modele în gamă, ceea ce aduce un plus nedorit de complexitate, în detrimentul vânzărilor şi al cotei de piaţă.

Armdt Ellinghorst
Analist ISI Autos Team
Analiştii de la Inovev, citaţi de Automotive News, estimează că Peugeot va renunţa şi la modelul 4008, din cauza faptului că acesta este poziţionat nefavorabil pe piaţă şi îi aduce constructorului profitul necesar pentru a fi sustenabil. În pus, modelele iOn, 207CC şi 308CC vor fi şi ele eliminate, lucru deja confirmat de cei de la Peugeot prin specificarea faptului că aceste modele nu vor avea un succesor în viitorul apropriat, din motive legate de scăderea pieţei pentru nişa din care face parte fiecare model dintre cele de mai sus.
Însă SUV-ul 4008 nu va fi eliminat, spune purtătorul de cuvânt al mărcii din Sochaux.

PSA Peugeot-Citroen va înjumătăţi numărul de modele din gamă pentru a reveni la profit

Via AutomotiveNews (înreg.) | LesEchos

Comentarii (1)

  • 807 ? Pai nu a fost scos pana acum ? Eu stiam ca l-au scos de ceva timp....
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru