Peugeot va prezenta la Paris patru biciclete electrice

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 03.08.2010
Peugeot va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Paris patru biciclete electrice. Acestea dispun de baterii litiu-ion şi au o capacitate cuprinsă între 7 şi 10 Ah.

Grija pentru mediul înconjurător devine o problemă din ce în ce mai mare pentru toţi constructorii auto, iar normele impuse de Uniunea Europeană devin mult mai stricte în ceea ce priveşte emisiile de CO2. Pentru a ne dezvălui latura sa ecologică, constructorul francez Peugeot a decis să prezinte în cadrul Salonului Auto de la Paris patru biciclete electrice. Oficialii Peugeot au declarat că acestea vor combina estetica cu puterea, confortul şi mobilitatea în mediul urban.

Primul model se numeşte E-City Joint Nexus 7 şi dispune de o baterie litiu-ion de proveninenţă Manganese a cărei capacitate este de 10 Ah şi care oferă o autonomie de 90 de kilometri. În plus, bicicleta are în componenţa sa o furcă din aluminiu cu suspensii şi o transmisie Nexus 7 care dispune de şapte viteze în butuc.

Cel de-al doilea model francez poartă denumirea de numeşte E-City Joint Nexus 3. Acesta are în componenţa sa o baterie litiu-ion cu o capacitate de 7 Ah,o transmisie Nexus 3 şi un portbagaj cu trei compartimente.

Bateria oferă o autonomie de 75 de kilometri.

Al treilea model cu care Peugeot va veni la Salonul Auto de la Paris a fost botezat E-City Male Nexus 3. Acesta dispune de o baterie litiu-ion de 8 Ah care oferă o autonomie de 75 de kilometri. Ultimul model oferit de francezi se numeşte E-City Joint şi dispune de aceeaşi baterie de 8 Ah.

Pentru a menţine tema ecologică abordată până acum, oficialii Peugeot vor veni la Paris însoţiţi de noul model iOn, dar şi de conceptul hibrid H1.

Via | Peugeot

Comentarii (8)

  • da
    asta e viitorul desi in romania e imposibil sa mergi pe bicicleta zi de zi...
    8 1
  • sigur ca da
    In Romania este foarte posibil sa mergi pe bicicleta zi de zi. Iti spun din proprie experienta, este exact ceea ce fac eu. Da, in Bucuresti.
    7 0
  • viitorul mai aproape
    Benzina si motorina scumpe....
    ce urmeaza?
    Hibride, electrice si pe hidrogen...
    VIITORUL?
    Biciclete :))
    4 0
  • @gogu
    Zi-mi si mie pe unde prin Bucuresti mergi cu bicicleta. Eventual daca o "impachetezi", o pui in portbagaj si mergi in Herastrau. Si eu am vrut sa-mi iau bicicleta, insa mi-am dat seama ca e sport extrem. Multi biciclisti nu stiu sa mearga pe strada (in trafic) si multi soferi ii ignora, ceea ce e foarte nasol. Oricum in Romania daca preferi sa mergi cu bicicleta in loc de masina esti considerat fraier.

    on topic: eu as fi curios cat costa o astfel de bicicleta. Ca daca e 7-800 de euro... 1000, as prefera una clasica si tot ecologica :)
    3 1
  • Cristi F,
    ciclism in Bucuresti
    Intr-adevar mersul pe bicicleta in BUcuresti este pentru cei curajosi, dar care cunosc regulile de circulatie, pentru ca am vazut zeci de biciclisti care trec pe culoarea rosie a semaforului, asta pana cand isi vor lua o amenda, nu se incadreaza pe banda corespunzatoare si intr-adevar, conducatorii auto nu respecta biciclistii. +

    Mie mi-a trecut pe la ureche amenda in urma cu ceva vreme, incalcand aceeasi regula, dar eu am avut motiv sa plec pe rosu, fiind mai sigur decat la verde si m-a iertat politistul. Chiar daca nu iti ia permisul, daca ai, amenda tot ti-o furi.
    2 0
  • @LauCalin
    Merg din Floreasca pana la Semanatoarea si retur, pe doua trasee: fie pe podul Grant fie pe la Unirii.

    Da, asa e, esti considerat fraier, dar poti sa iti razi in barba pentru ca tu stii de fapt care sunt adevaratii fraieri.

    Aproximativ un sfert din colegii mei merg tot cu bicicleta. Zilnic, acasa-serviciu-acasa.

    Deci, cei care inca nu ati incercat, va rog sa nu spuneti ca nu se poate. Incercati, si o sa vedeti ca se poate.
    3 0
  • 4x4
    bicicleta 4x4, adica 4 tori are si toate 4 se invart. Nu scoate nimeni una cu 3-4 roti...da, ca aia la indieni.
    0 0
  • mihai
    Merg de cel putin 3 ori pe saptamana cu bicicleta din Popesti - Leordeni pana in Piata Victoriei (pentr u necunoscatori 15 k dus, 15 intors). Pana sa-mi iau inima in dinti sa fac asta, am avut aceleasi retineri ca si scepticii care au postat ai sus. Ei bine, SE POATE! Pe bicicleta orice drum care la volan reprezinta stres si nervi intinsi, devine o placere iar soferii sa stiti ca nu sunt chiar atat de neatenti cum avem impresia de la volan. In ultima vreme am vazut si foarte multe schimbari in bine a compartamentului lor. Asa ca, celor care inca mai invoca n motive, le spun doar atat LASATI NAIBII MASINILE si URCATI PE BICICLETE. Poate asa orasul asta va avea un aspect mai civilizat, poate asa copii vostrii vor putea ajunge la scoli folosind transportul in comun si burdihanele voastre ar mai scadea un pic si n-ati ai arata la 25 de ani ca la 40!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru