Piaţa auto vest-europeană îşi revine: vânzările de maşini noi au crescut în august cu 8%. Volkswagen a scăzut cu 25% în Marea Britanie

de Daniel Popescu
Marti, 06.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele mai mari 5 pieţe europene au raportat o creştere medie de 8% a vânzărilor de maşini noi în luna august, după ce în iulie a fost înregistrată prima scădere lunară după 2013.

Industria auto a dat mici semne de oboseala pe parcursul lunii iulie, atunci când vânzările lunare au scăzut în premieră după o pauză de circa 3 ani.

Iată însă că ultima lună de vară a readus piaţa auto vest-europeană pe o creştere susţinută, potrivit datelor compilate de compania LMC Automotive. Astfel, vânzările înregistrate de Germania, Italia, Franta, Spania şi Marea Britanie au crescut în medie cu 8.1% la 765.383 de unităţi.

"Cu o zi de lucru în plus, piaţa vest-europeană a furnizat un rezultat solid în august, cu o creştere de 8.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Nu există semne negative clare", afirmă oficialii LMC Automotive.

Urmareste Automarket
Cea mai mare creştere a fost înregistrată de Italia, cu 20.1%, urmată de Germania cu 8.3% şi Franţa cu 6.7%.
În schimb, piaţa britanică a crescut cu numai 3.3%, rezultat însă de apreciat în contextul votului din luna iunie pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Totuşi, surpriza negativă a fost înregistrată de Volkswagen. Vânzările brandului german în Marea Britanie au scăzut în luna august cu 25%, cel mai probabil că urmare a scandalului Dieselgate. Pe de altă parte, tot în Marea Britanie, vânzările maşinilor Audi au crescut cu aproape 6%, iar cele ale mărcii Seat cu 35%.

Via Reuters, Automotive News

Comentarii (1)

  • adevarul e ca mai bine iei seat decat vw.
    totusi britanicii sunt porniti pe fiesta.
    si mercedesuri, decapotabile, evoque, mini, prius...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru