Piata diesel ar putea fi afectata de noul sistem european de taxare a combustibililor

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 20.02.2010
Decizia Comisiei Europene de a modifica sistemul de taxare pentru combustibili ar putea afecta masinile cu motoare diesel si producatorii de motorina.

Comisia Europeana studiaza posibilitatea modificarii sistemului de taxare al combustibililor. La momentul actual, acesta favorizeaza masinile cu motor diesel, in detrimentul celor pe benzina. Astfel, producatorii auto europeni se concentreaza pe cresterea numarului de masini diesel si rafinariile isi maresc capacitatea de productie a motorinei.

"Comisia studiaza acum noile criterii de taxare a benzinei si motorinei", spune Marcus Lippold, responsabilul UE pentru transporturi si energie. Dar tot el declara ca o decizie luata acum va fi resimtita abia peste 15 ani, ca urmare a procesului lent de innoire a parcului auto.

In urmatorii ani, cererea pentru GPL va fi din ce in ce mai mare, datorita emisiilor reduse pe care le au masinile care functioneaza pe baza acestui tip de combustibil, spune Lippold. Unele state europene, ca Italia, Germania si Franta incurajeaza consumul de GPL, prin scaderea preturilor la pompa sau prin acordarea de prime celor care isi cumpara masini ce functioneaza pe baza acestui combustibil.

via | autonews.com

Comentarii (6)

  • aha...
    Deci? Până la urmă ce vor să facă?

    Nu au spus ei că este mai convenabil cu Diesel? Că e mai economic! Că sunt taxe mai mici!

    Acum o să scumpească motorina la acelaşi preţ cu benzina...

    Apoi o să scumpească gazul, că merg maşinile (diesel şi otto) pe gaz!

    Deci noi unde rămânem? La cheremul STATULUI!

    În timp ce noi o să mergem cu bicicletele, ei o să meargă cu avioanele!
    6 2
  • Alex Radoi
    Dar mie imi place sa merg cu bicicleta, asa ca in final e foarte bine. Mai putine masini in trafic, mai multe bicicleta = populatie mai sanatoasa. Pai nu e bine?
    13 4
  • si se rezolva si problema cu orele de sport pe care le vor astia in programa scolara :)
    2 1
  • alexthebuldog
    G.P.L
    O sa vede M-URI, RS-URI, LAMBO, FERRARI AMG-URI...etc pe GPL,uraaaaaaaaa ce misto.
    6 0
  • diesel
    Cand o sa creasca parcul de masini pe GPL o sa se gandeasca sa schimbe taxarea si acolo , ca deh , masinile care se vand cel mai mult , de ex acum diesel , trebuie taxate cumva nu ?
    5 0
  • @demin
    Foarte bine daca vor merge cu avioanele, asa nu mai stam in intersectii sa asteptam sa treaca ei cu bmw-urile in coloana oficiala.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru