Pick-up-ul german Mercedes Clasa X nu va purta logo-ul AMG: șeful diviziei de performanță nu concepe un asemenea vehicul

de Bogdan Mirică
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chiar dacă gama AMG a devenit mai mare ca niciodată, Mercedes exclude complet ideea unui pick-up de performanță, derivat din viitorul Clasa X.

Atunci când a fost dezvăluit, noul Mercedes Clasa X Concept a aprins imaginația fanilor. Mulți s-au gândit imediat cum ar arăta un pick-up de performanță, dezvoltat de divizia AMG și chiar au apărut o serie de prelucrări digitale.

Tobias Moers, șeful diviziei AMG a vrut să potolească valul de entuziasm și să nu alimenteze o serie de speculații inutile. Prin urmare, într-un interviu acordat publicației australiene Motoring, Moers a precizat trei motive importante pentru care viitorul pick-up Mercedes nu va beneficia de tratamentul AMG.

”Chiar dacă există o piață pentru Australia, o astfel de versiune nu face parte din plan. Nu va exista un pick-up de performanță”, a explicat Moers. Acesta a susținut că un astfel de model nu ar avea suficienți clienți la nivel mondial pentru a fi dezvoltat. Cererea din acest segment nu ar produce un volum suficient.

Urmareste Automarket
Un al doilea motiv pentru care Mercedes nu ar da naștere unui pick-up AMG este înrudirea sa cu Nissan Navara.
Dincolo de designul futurist trasat de oamenii de creație Mercedes, Clasa X Concept este dezvoltat pe arhitectura lui Nissan Navara.
Chiar dacă Mercedes va opera la rândul său o mulțime de modificări platformei, ea rămâne una a unui producător de volum, nu a unuia premium. Prin urmare, nivelul de sportivitate ar avea de suferit.

Nu în ultimul rând, al treilea motiv invocat de Moers este acela potrivit căruia ideea unui pick-up cu semnătura AMG nu ar fi în concordanță cu filosofia AMG. Chiar dacă SUV-urile au fost bine primite și integrate în interiorul gamei de performanță, un pick-up nu s-ar potrivi cu filosofia germanilor.

Tobias Moers a fost cât se poate de tranșant, însă Dieter Zetsche, președintele companiei, și-a dorit o oarecare moderare a discursului. ”Nu există planuri pentru un asemenea model. Dar nu poți ști niciodată. Vom vedea cum evoluează piața și cum va fi primit acest produs”.

via motoring

Comentarii (1)

  • ...ce s-ar putea cara cu camioneta asta? Sincer, daca as avea bani nu as avea vreun motiv s-o cumpar,nu-i vad rostul...evident,luand in considerare pretul.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru