Pierderi de un miliard de euro la Opel în 2017, anunțate de presa germană: compania neagă informația

de Petre Barac
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel ar fi înregistrat pierderi uriașe de un miliard de euro în 2017, potrivit unor informații vehiculate de presa germană, însă reprezentanții companiei au negat aceste cifre.

Rezultatele financiare obținute anul trecut de Opel nu au fost încă publicate, datele oficiale fiind așteptate la începutul lunii martie, însă presa germană a dat startul unor speculații potrivit cărora constructorul a înregistrat pierderi consistente în 2017.

Surse citate de publicația Handelsblatt susțin că Opel a avut pierderi operaționale de mai bine de un miliard de euro, în anul în care a fost preluat de grupul PSA.

Însă, un purtător de cuvânt de la Opel a declarat că datele publicate de Handelsblatt sunt false, întrucât “aceste cifre nu sunt disponibile în cadrul Opel/Vauxhall”.

Cu un an înainte, în 2016, pierderile brandurilor Opel și Vauxhall (operațiunile europene ale celor de la General Motors) erau estimate la 257 de milioane de dolari, o îmbunătățire de la pierderile de 813 milioane de dolari din 2015.

Planurile grupului PSA prevăd o prevăd o revenire pe profit pentru Opel până cel târziu în 2020, cu o marjă operațională de 2%.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru