Piloţii locali au dominat Raliul Sanremo, penultima etapă de ERC a sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italianul Giandemenico Basso a câştigat Raliul Sanremo la capătul unei lupte cu piloţii locali, în contextul în care Bryan Bouffier şi Craig Breen au avut diverse probleme.

Esential 14 este locul ocupat de Sebastian Barbu la clasa doua roti motrice in Raliul Sanremo
Doar doi piloţi de top din Campionatul European de Raliuri, Bryan Bouffier şi Craig Breen, au luat startul în Raliul Sanremo de la sfârşitul săptămânii trecute.

Bouffier a fost lider în primele două probe speciale, însă a pierdut un minut după ce şi-a avariat suspensia spate, iar acest lucru i-a permis lui Paolo Andreucci, multiplu campion naţional de raliuri în Itlaia, să devină lider. Acesta şi-a păstrat primul loc până în PS 7, când a pierdut controlul volanului şi, în acelaşi timp, peste nouă minute în clasamentul general.

Eroarea i-a permis lui Giandomenico Basso să devină lider cu un avans de 17 secunde în faţa lui Bouffier, însă francezul nu a putut lupta pentru victorie şi a coborât până pe locul patru în urme unei pene de cauciuc. Astfel, victoria i-a revenit lui Basso, care care a fost urmat în clasament de conaţionalii săi Esapekka Lappi şi Alessandro Perico.

Breen a avut parte de un raliu şi mai scurt, întrucât a fost nevoit să abandoneze în PS 5 în urma unui accident în care şi-a deteriorat grav suspensia.

Obiectivul meu este să particip şi anul viitor în această competiţie, dacă se poate chiar cu un program complet.

Sebastian Barbu
Pilot de raliuri
România a fost reprezentată la Raliul Sanremo de Sebastian Barbu, care a obţinut locul 14 la clasa două roţi motrice la volanul unui Citroen DS3 RRC.

"Nu mi-am asumat riscuri inutile, dar chiar dacă aş fi făcut-o nu aş fi avut şanse prea mari la prima participare aici în fata piloţilor italieni.

A fost o lecţie de 'italiană' perfectă în care am învăţat foarte multe despre modul cum se pilotează pe asfalt", a declarat el.

Barbu a dezvăluit la final că obiectivul pentru sezonul 2014 este să participe în Campionatul Euroipean de Raliuri cu un program complet.

"Obiectivul meu este să particip şi anul viitor în această competiţie, dacă se poate chiar cu un program complet. Am început deja discuţiile cu potenţiali parteneri şi sper ca sezonul nostru să înceapă în prima săptămână din ianuarie cu etapă din Austria", a explicat sibianul.

Sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri se va încheia în 9 noiembrie cu Raliul du Valais din Elveţia, însă Jan Kopecky şi-a adjudecat deja titlul mondial.

RALIUL SANREMO - REZULTATE FINALE:

 1.  Giandomenico Basso   Munaretto Peugeot      2h37m37.3s   
 2.  Esapekka Lappi       Skoda                    +1m43.0s   
 3.  Alessandro Perico    United Peugeot           +1m47.1s   
 4.  Bryan Bouffier       Delta Peugeot            +1m52.9s   
 5.  Stefano Albertini    Racing Lions Peugeot     +2m10.4s   
 6.  Paolo Andreucci      FPF Peugeot             +10m01.0s   
 7. 
Federico Gasparetti Pistoia Renault +10m35.2s 8. Alex Vittalini Phoenix Citroen +11m40.2s 9. Michele Tassone Tassone Renault +11m48.8s 10. Vasily Gryazin Kruzmanis Ford +12m26.3s ERC retirements: Umberto Scandola SA Skoda SS7

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru