Pininfarina pregătește un super-SUV electric: constructorul va colabora cu americanii de la Rivian, dezvoltatorii unui pick-up electric de 750 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automobili Pininfarina vrea să construiască un super-SUV electric. Modelul ar urma să poarte numele de PF1, iar arhitectura acestuia va fi preluată din gama start-upului american Rivian, producătorul unui pick-up electric cu autonomie de peste 640 de kilometri.

În urmă cu câteva luni, Automobili Pininfarina a demarat campania de promovare a hypercar-ului electric PF0. Conceptul care anunță versiunea de serie a fost deja prezentat potențialilor clienți cu ocazia Monterey Car Week din California.

Pentru dezvoltarea hypercar-ului, Pininfarina lucrează alături de specialiștii din cadrul Rimac, croații care în cadrul Salonului Auto de la Geneva au prezentat C_Two, un hypercar cu patru motoare electrice capabile să ofere 1.914 CP și 2.300 Nm.

Acum, Pinifarina anunță că în scurt timp vom face cunoștință cu o gamă completă de SUV-uri. Cel mai puternic dintre acestea va purta numele de PF01 și va fi dezvoltat având la bază platforma oferită de Rivian, un start-up american.

Cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, Rivian a prezentat SUV-ul R1S și pick-up-ul R1T. Ambele modele au fost concepute pentru a oferi performanțe impresionante în off-road, dar promit și o autonomie bună: peste 640 de kilometri mulțumită unui acumulator cu o capacitate de 180 kWh.

Reprezentanții Pininfarina nu au comentat informațiile apărute, însă oficialii Rivian au declarat că au existat discuții cu Mahindra, indienii care în 2015 au cumpărat casa de design Pininfarina Spa din Italia și ulterior au înființat compania Automobili Pininfarina.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Adrian
    640km incarcat sau gol? 640 pentru impresii pe sosea si o pereche de skiuri in bena.
    0 1
  • "Montery Car Week"
    Monterey, Șocariciule, Monterey!
    0 0
  • @LR

    Mulțumesc pentru observație.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru