Pininfarina Sergio Concept ar putea primi o versiune de serie

de Sebastian Toma
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Pininfarina Sergio ar putea fi construit în serie limitată, spun reprezentanţii companiei. Fiecare unitate va costa aproape trei milioane de euro, spun unele voci.

Pininfarina Sergio, conceptul omagial al casei de design italiene, ar putea primi o versiune de serie. Modelul ar putea fi construit în cinci sau şase exemplare, fiecare dintre acestea urmând să coste aproximativ trei milioane de euro. Seria limitată de Pininfarina Sergio va folosi ca bază modelul Ferrari 458 Spider şi va fi echipată cu un motor V8 de 4.499 centimetri cubi, cuplat unei transmisii secvenţiale cu şapte trepte. Aceasta asigură un sprint 0-100 km/h în 3.4 secunde şi o viteză maximă estimată la 300 km/h.

Deoarece modelul nu are parbriz, acesta va fi oferit în standard în compania a două căşti de protecţie. Reglementările europene i-ar obliga pe şoferul şi pasagerul vehiculului să poarte o cască de protecţie, dar Fabio Filippini, designerul şef al Pininfarina, spune că ştie deja ce modificări sunt necesare pentru a evita această prevedere, un parbriz fiind o potenţială dotare opţională.

Urmareste Automarket
Caroseria dominată de linii fluide este construită integral din fibră de carbon, fapt care a economist 10% din masa sa totală în comparaţie cu aluminiul utilizat în mod frecvent de constructorii de supercaruri.
În plus, lipsa unui habitaclu închis şi soluţiile diferite la nivelul materialelor au tăiat 150 de kilograme din masa proprie totală a conceptului italian.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru