Salonul Auto de la Geneva 2013

Pininfarina Sergio Concept, prima schiţă oficială

Publicat Luni, 04.03.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 0
Pininfarina Sergio Concept, prima schiţă oficială - Poza 1
Pininfarina Sergio Concept, prima schiţă oficială - Poza 2
Italienii de la Pininfarina au prezentat prima schiţă oficială a noului Sergio Concept. Exponatul îl omagiază pe fostul CEO al companiei, Sergio Pininfarina.

Italienii de la Pininfarina au prezentat prima schiţă a conceptului Sergio, pe care îl vor expune la Salonul Auto de la Geneva. Exponatul este un roadster care îl omagiază pe Sergio Pininfarina, fostul CEO al casei de design. Acesta aminteşte de Lamborghini Aventador J, un alt roadster fără parbriz prezentat la Geneva, modelul Lamborghini fiind expus la o ediţie precedentă.

În cele patru decenii petrecute la frâiele Carrozzeria Pininfarina, Sergio a fost responsabil pentru design-ul multor modele Ferrari, dar opera sa include şi alte modele. Printre acestea se numără Ferrari Testarossa, Fiat 124 Sport Spider, Alfa Romeo Spider (1966 – 1993) şi Peugeot 406 Coupe. Ultima apariţie publică a lui Sergio Pininfarina a avut loc în martie 2008, când a fost introdus în "European Automotive Hall of Fame".

Urmareste Automarket
Sergio a condus casa de design Pininfarina din 1966 până în 2006, când a preluat funcţia de Preşedinte Onorific.
Odată cu decesul lui Sergio Pininfarina, casa de design italiană a pierdut cel de-al treilea lider în ultimii 46 de ani, după decesul fondatorului Battista Farina în 1966 şi a nepotului său, Andrea Pininfarina, în 2008.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Echipa Automarket se află în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă prezintă live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via Pininfarina


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru