Pionierul siguranței auto lovește din nou: Volvo dezvoltă un sistem de evitare a cangurilor

de Bogdan Mirică
Luni, 02.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă în România avem probleme cu patrupedele care pot apărea pe oricare dintre șoselele naționale, în Australia problemele sunt ceva ai mari. La propriu. Aici, cangurii pot cauza daune considerabile șoferilor, motiv pentru care Volvo dezvoltă un sistem de siguranță inovativ.

Pentru că își dorește să fie un constructor premium global, Volvo vrea să se asigure că potențialii săi clienți din Australia ajung teferi la destinație. Dacă în Suedia principala problemă o reprezintă elanii, în Australia vinovați pentru foarte multe accidente, în special pe timp de noapte, sunt cangurii.

Impactul cu aceștia, la viteză mare, poate cauza daune considerabile și chiar răniri ale pasagerilor. Potrivit unor statistici oferite de Asociația Națională a Automobiliștilor și Motocicliștilor din Australia, sunt raportate anual 20.000 de accidente cu canguri, iar costul total al reparațiilor pentru mașinile implicate în aceste accidente ajunge la 75 de milioane de dolari australieni, adică echivalentul a 48 de milioane de euro.

Esential 20.000 de accidente se petrec în fiecare an în Australia din cauza cangurilor.
Motiv pentru care, pionierul siguranței auto s-a gândit a un sistem care să limiteze astfel de incidente.
O echipă de experți suedezi a mers în Australia pentru a filma și studia comportamentul cangurilor în habitatul natural. Experții sunt ajutați de un parc natural din Canberra, unul dintre orașele unde se petrec cele mai multe accidente cu canguri.

Datele culese aici vor ajuta inginerii să dezvolte un sistem de detectare și evitare a coliziunilor cu un cangur, o invenție unică în lumea auto. Folosind un radar și o cameră, viitoarele modele Volvo vor putea detecta cangurii și vor putea frâna automat în cazul unui impact.

Comentarii (5)

  • io-l iau da de functioneaza si la vaci...adica sper sa nu trebuiasca sa se ridice in doua picioare ca atunci au sfeclit-o...insa cred ca sistemul va avea mai multe setari...pt. vaci, pt, cai....crocodili dar....oare pt. prosti cand se va inventa?
    15 1
  • La noi se calca doar in Moldova 20000 de patrupede anual. Sistemul e binevenit, caci...din pacate, stiu cum e sa calci sau sa vezi calcat un animal de talia cainilor. Pentru prosti nu se poate inventa un sistem similar..caci multi nu vor putea porni de pe loc...
    5 1
  • rotila
    @ AM BM titlul este smbiguu volvo loveste sau evita ? intentionat sau ??
    @ super. nu fi ingrijorat pe tine te sare
    3 1
  • Un alt titlu de can-can. Cuvinte mari, plasate cu intenția de a trezi cu orice preț curiozitatea fraierilor. Mare lovitură! Văd că AM se duce în jos. Tot mai accelerat.
    0 0
  • scamel
    chiar credeti ca jocul de cuvinte din titlu a fost cu buna stiinta ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru