Pirelli Calendar 2015: cel mai cunoscut calendar din lume a fost lansat în România

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a lansat în România ediţia 2015 a celebrului său calendar. Pirelli Calendar 2015 este semnat de fotograful Steven Meisel, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi de modă din lume.

Pirelli produce în fiecare an celebrul său calendar, una dintre cele mai aşteptate apariţii editoriale din domeniul modei. De-a lungul anilor, modele celebre sau vedete ale marelui ecran au apărut în Calendarul Pirelli. De asemenea, imaginile sunt semnate de fotografi cu prestigiu în industria modei şi a fotografiei. Ediţia 2015 este apariţia cu număul 42 a Calendarului Pirelli. Pentru crearea lui, compania italiană producătoare de pneuri a apelat la fotograful de modă Steven Meisel, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din acest domeniu. 

Producţia celor 12 imagini pentru Calendarul Pirelli 2015 a durat cinci zile. În cadrul unei şedinţe foto intense găzduită de un studio din New York, Steven Meisel le-a redat femeilor rolul principal în Calendarul Pirelli realizat de această dată într-un stil cât se poate de clasic. Meisel a creat imagini pline de culoare, dar nu a dorit ca ediţia semnată de el să aibă un anume concept.

"Eu consider că acestea sunt principalele modele estetice ale prezentului.

Ele prezintă stereotipurile care ne sunt impuse de lumea modei şi a starurilor. Nu am vrut să fac un calendar conceptual, sau să-l leg de un anume loc, ci am dorit să creez 12 postere în care femeile, pline de senzualitate, să fie unicele protagoniste ale celor 12 imagini atât de diferite. Deoarece am vrut să limitez utilizarea hainelor şi a accesoriilor şi având în vedere că mi s-a dat mână liberă la partea de creaţie, mi s-a părut foarte interesant să mă joc cu machiajul, materialele şi culorile. A fost o experienţă plină de satisfacţii", s spus fotograful Steven Meisel. 

Urmareste Automarket
Ediţia cu numărul 42 poartă numele Calendar Girls 2015, iar cele 12 fete fotografiate sunt modele de top şi în plină ascensiune: Gigi Hadid, Candice Huffine, Carolyn Murphy şi Cameron Russel din Statele Unite, braziliencele Isabeli Fontana, Adriana Lima şi Raquel Zimmermann, Karen Elson din Marea Britanie, Joan Small din Puerto Rico, Natalia Vodianova şi Sasha Luss din Rusia, precum şi Anna Ewers din Germania.

Calendarul Pirelli este o tradiţie a producătorului de anvelope din Italia, prima ediţie fiind publicată în 1964.

33 de fotografi celebri au contribuit la realizarea diferitelor ediţii ale calendarului.

Comentarii (1)

  • scamel
    pentru premanti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru