Pirelli lansează anvelopa "silențioasă", oferită opțional pentru RS6 Avant și RS7 Sportback

de Sebastian Toma
Miercuri, 24.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lista de dotări opționale a lui Audi RS6 Avant și RS7 Sportback va include un nou tip de pneu, dezvoltat de Pirelli. Aceasta este cu până la 50% mai silențios decât un pneu convențional.

Esential 21 de inch este diametrul jantelor pentru care sunt făcute aceste pneuri.
Pirelli a dezvoltat o nouă anvelopă, echipată cu o tehnologie care îi reduce zgomotul cu până la 50%. Secretul este numit ”Pirelli Noise Canceling System” și va fi oferit în premieră de Audi, în lista de dotări opționale a lui RS6 Avant și RS7 Sportback. Mai precis, este vorba despre un set de anvelope care prezintă o îmbunătățire majoră pentru reducerea nivelului de sunet generat, ceea ce înseamnă că habitaclul ajunge să fie cu până la 50% mai liniștit.

Secretul celor de la Pirelli stă într-un strat de poliuretan implementat în partea interioară a pneului. Acesta amortizează anumite sunete generate în mod normal de aerul comprimat, ceea ce înseamnă că pasagerii nu vor mai auzi același nivel de sunet în cabină, iar șoferul nu va mai percepe la fel de multe vibrații în coloana de direcție.

Reducerea vibrațiilor vine ca un beneficiu pe lângă silențiozitatea promisă de noile pneuri și aduce un plus de durabilitate pentru modelele care sunt echipate cu respectivele pneuri.

Urmareste Automarket
Pentru moment, Pirelli oferă noile pneuri doar pe dimensiunile 285/30 ZR21 și 275/30 ZR21. Nu este clar dacă le vor oferi și în versiuni mai mici, dar acest lucru este foarte probabil, având în vedere că jantele de dimensiuni mai mici sunt mai populare în prezent și această tendință promite să se mențină pe parcursul următorilor ani.
Ne așteptăm ca aceste pneuri să fie disponibile comercial și pentru alte automobile.

Via Worldcarfans

Comentarii (1)

  • Catalin
    bagati-o si in F-1 !
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru