Pirelli P Zero va echipa din fabrică BMW X5 şi X6

de Sebastian Toma
Vineri, 19.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Colaborarea dintre BMW şi Pirelli include două modele noi, X5 şi X6. Anvelopele Pirelli P Zero vor fi echipare de origine pentru cele două SUV-uri.

BMW X5 şi X6 vor fi echipate din fabrică cu anvelope Pirelli P Zero pentru jantele de 21 de inch. Parteneriatul dintre Pirelli şi BMW include echiparea modelelor Seria 1, Seria 3, Seria 3 GT, Seria 5,X1, X3, Seria 5 Gran Coupe şi Seria 7 cu anvelope dezvoltate de producătorul italian. Noile anvelope, dezvoltate în parteneriat Pirelli-BMW, vor fi distinse printr-un semn special în formă de stea amplasat pe flanc. Acesta indică faptul că anvelopa a fost concepută special pentru a răspunde unor nevoi specifice ale fiecărui producător.

Anvelopele Pirelli P Zero au fost omologate pentru BMW X5 şi X6 cu dimensiunile 285/35R21 pentru faţă şi 325/30R21 pentru spate. Respectivele anvelope prezintă un design asimetric şi sunt de tip run-flat. Cei de la BMW au solicitat un design special al benzii de rualre, care să asigure un nivel de uzură simetric.

Urmareste Automarket
Însemnele respective vor fi găsite şi pe anvelopele de iarnă de la Pirelli.
Incluzând Sottozero Serie II şi Scorpion Ice&Snow, cei de la Pirelli au deja peste 30 de dimensiuni în ofertă care includ respectivul semn în formă de stea. În afară de parteneriatul cu BMW, cei de la Pirelli au peste 250 de omologări pentru echiparea de origine a mai multor constructori de automobile.

Via Pirelli

Comentarii (4)

  • antonny
    AUTOMARKET spuneti asa ". Noile anvelope, dezvoltate în parteneriat Pirelli-BMW, vor fi distinse printr-un semn special în formă de stea amplasat pe flanc. Acesta indică faptul că anvelopa a fost concepută special pentru a răspunde unor nevoi specifice ale fiecărui producător"......Ce nevoi specifice speciale trebuie sa respecte anvelopa pentru cei de la Bmw ???......cei de la MERCEDES ,AUDI nu au aceleasi nevoi ca si cei de la BMW ???
    4 1
  • antonny, fiecare masina re o alta dinamica. Mai ales la modelele speciale mai sportive sau de teren accidentat sau pt consum redus, conteaza mult ce cauciucuri pui.e
    Pe o masina simpla nu are importanta prea mare.
    Daca ai vazut de exemplu la unele masini BMW sau Mercedes au ungiul de inlinare al rotilor mult mai mare si daca pui caucuicuri normale vei avea o uzura mai mare. Asta e o nevoie speciala. Designul cauciucului se face o data cu designul masinii.
    4 2
  • baston
    Probabil nevoile fac parte din categoria extraperformanta . XD
    1 0
  • Anvelopele au carteristici speciale pt fiecare model in parte, sunt testate pe un circuit (echipand modelul respectiv), se noteaza valori de consum, zgomot, distanta de franare, durabilitate, etc.

    Aceste anvelope sunt din categoria UHP si au ca principal concurent Michelin PSS.

    Totusi Pirelli este cel mai performant in ceea ce priveste gama SUV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru