Planul lui Elon Musk pentru a deveni cel mai bogat om din lume: compensații în acțiuni până când Tesla va valora 650 de miliarde de dolari

de Daniel Popescu
Marti, 23.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk vrea să primească acțiuni Tesla până când compania ar valora 650 de miliarde de dolari, ceea ce l-ar transforma în cel mai bogat om din lume.

Tesla traversează în prezent o perioadă plină de provocări în încercarea de a face față producției încă limitate pentru Model 3, însă în același timp anunță și o schimbare radicală a modului în care este plătit CEO-ul Elon Musk.

Propunerea făcută de conducere are însă potențialul de a genera numeroase controverse, întrucât are la baza presupunerea că, într-un interval de 10 ani, valoarea de piață a companiei poate ajunge la 650 de miliarde de dolari, de la cele aproape 60 de miliarde de dolari din prezent.

Astfel, Tesla propune ca, la fiecare creștere cu 50 de miliarde de dolari a capitalizării, Musk să primească 1.69 milioane de acțiuni, în condițiile în care un astfel de pachet valorează în prezent circa 600 de milioane de dolari. Practic, în cazul în care valoarea de piață a celor de la Tesla va ajunge într-adevăr la 650 de miliarde de dolari în 2028, Musk va avea un pachet de circa 30% din acțiunile Tesla. Cu alte cuvinte, valoarea deținerii sale la constructorul american va fi de aproape 220 de miliarde de dolari, sumă cu care ar deveni de departe cel mai bogat om din lume.

Planul a fost conceput de Musk pe parcursul ultimelor 6 luni, iar acesta trebuie votat de către acționari în cadrul unei ședințe care a fost planificată pentru 7 februarie.

Via Tesla, Electrek 

Comentarii (6)

  • Tot ce-i posibil să valoreze atât în 10 ani, dacă acum este supraevaluata, de ce să nu să ajungă la 650 miliarde în 2028.

    Singurul impediment ar fi trezirea investitorilor din acest frumos vis, caz în care mai degrabă s-ar găsi viața pe Marte peste 10 ani.
    16 6
  • Peste 10 ani, când toate companiile auto vor produce masiv mașini electrice, Tesla va valora cât a valorat Opel anul trecut.
    14 3
  • AndreiRN
    O merita din plin si ii doresc success.
    6 8
  • Arogantul
    omu e dilimache
    8 4
  • Pt, mine e un mister total cum de sa ajuns la concluzia ca Tesla valoreaza 60 de miliarde de $..

    @G te sustin pe viitor masinile in general se vor ieftini....cel putin cele electrice care acum sunt scumpe pentru majoritatea oamenilor...dar cand acestea se vor ieftini si vor produce toti constructori masini electrice....Tesla va avea o concurenta foarte puternica.

    Tesla repeta exact povestea iPhone-ului....care acum 10 ani a spart piata si a facut ca Compania Apple....sa creasca extrem de mult in cativa ani....insa acuma dupa 10 ani vanzarea de Iphone-uri incepe sa se stabilizeze si in urmatori 5 ani posibil si sa scada vanzarile datorita 'celorlalti' care produc produse asemanatoare ca specificati si performante....

    Exact asta pateste si Tesla acum se bucura de succes ca sunt 'primi' cu ceva interesant(masini ful electrice) dar pe viitor or sa scada...garantat...
    8 3
  • al meu vrea sa devina defapt cel mai bogat om de pe planeta, asta e H-ul, banii luati inainte etc etc.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru