Planuri de viitor: Volkswagen se gândește la un VW Beetle 100% electric și cu tracțiune spate

de Petre Barac
Vineri, 10.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ia în calcul să lanseze un succesor 100% electric și cu tracțiune spate pentru micuțul Beetle, a anunțat Herbert Diess, membru în board-ul companiei germane.

Volkswagen anunța în luna mai că este posibil ca modelele Beetle și Scirocco să fie eliminate din gamă din cauza vânzărilor slabe. Dacă producția lui Scirocco a fost oprită, fără un succesor anunțat, nu același lucru se poate spune și despre Beetle.

Volkswagen se gândeste acum ca următorul Beetle să fie 100% electric și cu tracțiune spate, conform anunțului făcut de Herbert Diess, membru în board-ul companiei.

Beetle-ul electric și alte propuneri vor fi dezbătute de conducerea VW înainte să fie supuse la vot și să determine strategia companiei privind dezvoltarea mai multor modele electrice.

Următorul VW Beetle ar urma să fie construit pe platforma MEB (Modular Electric Baukasten), descrisă de companie ca fiind una flexibilă și capabilă să ofere atât tracțiune față sau spate, cât și tracțiune integrală pentru viitoarele modele electrice.

Volkswagen pregătește o multitudine de modele electrice sub brandul ID, care vor fi lansate pe piața începând din anul 2020.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • gabi_o
    Tractiune spate zici? Mai bine spus, propulsie!
    7 2
  • Până atunci, era bine dacă lansau un New Beetle cu motor termic și antrenare spate, cum era modelul clasic. Nu toți își doresc 911, dar vor să încerce senzațiile acestei configurații. Așa, pentru amatori.
    5 1
  • Bine zis LR, un New beetle cu propulsie spate si un motoras ceva mai vanos (pe la un 150-180 caluti) ar fi o chestie foarte misto.
    In europa nu prea sunt variante RWD la un pret decent. (exista MX5 dar aia nu e suficient de practica)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru