Planurile Alfa Romeo prind contur: noul SUV Stelvio va fi dezvăluit în toamnă pentru a lupta cu BMW X3 şi Audi Q5

de Daniel Popescu
Vineri, 11.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV compact Alfa Romeo Stelvio va fi dezvăluit spre sfârşitul acestei toamne şi va avea ca rivali BMW X3 sau Audi A5.

Alfa Romeo lucrează în prezent la planul de relansare a mărcii printr-o nouă gamă de modele, iar unul dintre punctele de reper va fi un nou SUV compact care a primit deja numele Stelvio.

Marca italiană speră ca Alfa Romeo Stelvio să sporească vânzările, mai ales că segmentul SUV are în prezent o popularitate în creştere pe toate pieţele.

Oficialii Alfa Romeo au dezvăluit că noul SUV compact va fi dezvăluit spre finalul toamnei. "Am anunţat un SUV ceva mai compact pentru Alfa Romeo şi aş spune că acesta va fi prezentat la unul dintre cele mai importante saloane auto de la sfârşitul toamnei", spune Harald Wester, şeful Alfa Romeo şi Maserati.

Urmareste Automarket
Cel mai important salon auto al toamnei va fi cel de la Paris, care va avea loc în perioada 1-16 octombrie, însă cel mai probabil lansarea va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din perioada 15-17 noiembrie, întrucât acesta este mai aproape de finalul toamnei.

În momentul în care va ieși pe piață, noul Alfa Romeo Stelvio va oferi versiuni cu propulsie (tracțiune spate) sau cu tracțiune integrală și va oferi o motorizare de top identică cu cea regăsită pe versiunea Quadrifoglio Verde a lui Giulia: V6 Twin-Turbo de 2.9 litri de 500 de cai putere. Evident, versiunile "lumești" nu vor lipsi nici ele, astfel că noul motor diesel de 2.2 litri din portofoliul FCA va fi pus la treabă în versiuni de 150, 180 și 210 CP, în timp ce un 2.0 benzină turbo va putea fi comandat în versiuni de 200, 250 sau 280 CP

Alfa Romeo Stelvio va fi încadrat pe piață în zona SUV-urilor compacte premium (BMW X3, Mercedes GLC, Audi Q5) și va fi intra în producție spre finalul anului 2017.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru