Planurile diviziei Nissan Nismo: ”Nu va exista un Qashqai sportiv, dar ne dorim un hot hatch”

de Bogdan Mirică
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Nissan a anunțat că nu va exista o versiune sportivă Nismo pentru actualul Qashqai. Japonezii își doresc însă un derivat performant pentru viitorul Sway, înlocuitorul lui Micra.

Ideea unui Nissan Qashqai cu gene sportive a fost vehiculată încă de la debutul diviziei de performanță Nismo. Mulți au fost de părere că unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte ar putea avea și o carieră sportivă de succes cu ajutorul Nismo. Speculațiile privind o versiune de 270 de cai putere a modelului nipon nu au întârziat să apară.

Gareth Dunsmore, directorul de marketing Nissan, a făcut însă lumină asupra acestui mister, cu ocazia Festivalului de a Goodwood, unde japonezii au oferit o desfășurare de forțe impresionantă.

Oficialul a susținut că nu va exista o versiune de performanță Qashqai Nismo. Nici fratele mai mare, Nissan X-Trail nu va beneficia de un asemenea tratament sportiv. Totuși, pe lista viitoarelor modele pregătite de divizia Nismo se află și un model surpriză.

Esential 2017 este anul în care am putea vedea pe piață o versiune Nismo a viitorului Nissan Sway, înlocuitorul lui Micra.
Dunsmore a lăsat să se înțeleagă că viitorul Sway, modelul anticipat de conceptul cu același nume în această primăvară la Salonul de la Geneva, este un potențial candidat.

Nissan Sway, conceptul care prefigurează înlocuitorul lui Micra, a debutat alături de gama Nismo

Sway este văzut ca un înlocuitor mult mai sportiv al actualului Micra, un model care nu se bucură de foarte mare succes în Europa. În condițiile în care vom cunoaște versiunea de serie a lui Sway abia anul viitor, ne putem aștepta ca derivatul său de performanță să debuteze abia în anul 2017.

Comentarii (3)

  • si.. va fi cu siguranta unul de luat in calcul.s-au gandit bine...
    2 2
  • n-ai zis nimic :)
    (in calcul este luata si o cazatura chinezeasca... in calcul pentru ce?)
    1 1
  • mai bine ar lasa hot hatchul pt renault cu megane rs si nissan sa faca un urmas silvia/, cu design stil 240 Z cu bot lung si spate scurt, cu un motor de 2.0l turbo si vreo 300-350cp.
    oricum cica Z-ul va fi mai mic decat cel actual.
    p.s. nu ar fi totusi rau nici pulsarul nismo prezentat anul trecut parca
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru