Planurile Porsche pentru electrificare: versiune electrică pentru Macan și hibrizi pentru 911, Boxster și Cayman?

de Daniel Popescu
Duminica, 12.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche analizează posibilitatea de a oferi o versiune electrică pentru Macan, dar și variante hibride pentru 911, Boxster și Cayman.

Porsche investește în prezent circa 1 miliard de euro pentru a produce modelul electric Mission E, care va fi lansat până în 2020, însă planurile producătorului german nu se opresc aici.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, directorul de vânzări Detlev von Platen a dezvăluit că Porsche ia în calcul oportunitatea de a oferi o versiune electrică pentru SUV-ul Macan, însă o decizie finală în acest sens nu a fost luată încă. "Avem și alte idei după lansarea Mission E. Macan este cu siguranță un model la care ne putem gândi pentru electrificare", a explicat el.

Urmareste Automarket
În plus, există planuri și pentru hibrizi.
Pe lângă Panamera și Cayenne, modele disponibile deja în astfel de versiuni, în viitor am putea vedea inclusiv modele emblematice precum 911, Boxster și Cayman cu variante hibride.

Planurile de electrificare de la Porsche fac parte din strategia Grupului Volkswagen de a trece peste scandalul Dieselgate, însă oficialii germani insistă că brandul trebuie să rămână unul exclusivist. Astfel, Porsche anticipează că ar putea ajunge la vânzări de 300.000 de unități pe an până în 2020, de la 238.000 unități comercializate în 2016, iar "aceasta va fi consecința extinderii gamei de produse. Suntem bucuroși să creștem, dar vrem să creștem pe baze solide. Brandul trebuie să rămână exclusivist", adaugă von Platen.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru